De cateva zile fac bai de informatii, ma gandesc, reflectez, desenez proiecte noi de dezvoltare a OMULUI, ECHIPEI, ORGANIZATIEI. Marturisesc ca pana ieri nu am facut CONSILIU cu ingerasii mei de aceea nici nu prea am fost multamita de propriile-mi idei. Vazand ca insight-urile mele stau la usa, m-am hotarat sa cer indrumare si iata ce am primit.

HR-ul ca departament e de dorit sa fie bilobat, o parte care se ocupa de organizare, carti de munca, concedii etc si o parte care se ocupa de cultura, climat, dezvoltare. Partea exotica, de lob drept ceea care deschide si reveleaza OMUL, ECHIPA, ORGANIZATIA devine foarte importanta in lumina transformarilor economice, spirituale, sociale care au loc.

De aici din zona aceasta pornesc in adevar MARILE SCHIMBARI. Poate nu intamplator in lobul drept (dupa cum au descoperit si oamenii de stiinta americani) se afla centrul divin, proiectia pe fizic a sursei care ne calauzeste. Ei bine daca am inteles ca  avem nevoie la carma de HR conectati, ne va fi mult mai usor in furtuna, pe vant, in lupta.

Am rasfoit chipurile energetice ale managerilor HR din piata romaneasca si recunosc ca cele mai multe au doar o singura pagina. Probabil goana dupa bani, putere, pozitie le-a uscat sufletul si implicit perspectiva. Si contemplandu-i mi-am dat seama ca un lant nou de OAMENI FRUMOSI, treziti si roditori ii vor inlocui din aproape in aproape. Ei sunt acum in spate in linia a doua insa vin cu drag, atentie, har impreuna cu valurile de lumina care infuzeaza universul in care traim ceea ce inseamna ca in cel mult un an, vom avea leaderi de talente cu suflet si inspirati care vor schimba chipul organizatilor.

Training-urile, coaching-urile si diagnozele din aproape in aproape vor fi facute altfel cu instrumente si abordari care te duc in centrul omului, in miezul lui.  Profilurile de 200 de pagini care costa 250 de euro si care nu iti ating corzile sufletului si versurile spiritului vor disparea, lasand locul unor trialoguri revelatoare care vor dezvalui prin masuratori, conectii, intrebari, misiunea si darurile unui om, echipe, organizatii.

Credeti ca va poate ajuta cu ceva un profil care listeaza 200 de comportamente fara ca dvs sa stiti care va este rostul  in aceasta tara si pe aceasta planeta? Daca nu aveti raspuns la aceasta intrebare cum vreti sa va asezati, sa roditi, sa fiti impliniti ?

Scopul vietii odata descoperit  ne ajuta sa ne activam verticala divina pe care se afla credinte trezitoare, daruri, valori, sentimente, intregul potential care poate deveni manifest odata cu descoperirea sensului nostru AICI SI ACUM.

Desi m-am preocupat sa colectionez instrumente de diagnoza si dezvoltare, sa merg la foarte multe seminarii si sa interactionez cu specialisti, mi-am dat seama ca aceste cautari exterioare m-au ajutat destul de putin, marile insight-uri tasnind in mici contemplatii.

Training-ul,coaching-ul, mentoring-ul care nu contin meditatii, flow-uri, conectii, revelatii sunt incapabile sa deschida  in dimensiunea sufletului, bucuria de a fi.

Din ce simt si vad HR-ul va fi un centru trezitor si profund transformator pentru o organizatie, el insailand LIDERII si OAMENII pe spirala manifestului lor.