Psihologia elevarii e compusa din: revelatie, purificare si dezintegrari, centrare si inaltare. Prima etapa  este o deschidere de sens, o reintrare in Gratie, o intoarcere ACASA. E ca si cum am fi urcat 100 de trepte deodata, luati pe SUS. Ni se deschide brusc panorama si inhalam aer curat. Suntem vrajiti, sufletul nostru se dilata, teritoriile interioare se extind. Traim un salt de intelegere in care totul se rotunjeste in noi. Cuprindem TOTUL si suntem TOTUL intr-o clipa. Am accesat o frecventa care poate fi mentinuta.

Se stie ca in flow sau transa ( starea de maxima concentrare relaxata) cu care ne intalnim ori de cate ori facem ceva cu drag, pasiune, deschidere, putem accesa anumite fatete ale adevarului divin, exprimate prin insight, revelatie, evrika. In aceasta etapa e important sa pastram recunostiinta-bucuria-smerenia. E un triunghi trezitor-translator care ne duce spre urmatoarea poarta. Daca in acest moment de varf devenim orgoliosi, uscati, siguri de noi separandu-ne de Creator/ Sursa/ Marele Arhitect, e posibil sa nu ne mai intalnim cu revelatia astfel ca elevarea noastra s-a oprit aici. E ceea ce li se intampla anumitor universitari, poeti, literati care dupa “ primul zbor”, deseneaza versuri, carti sau seminarii doar in energia separii, scrierile lor neavand nici zvac nici putere sa ramana peste timp hranind sufletele si spiritele Oamenilor.

Daca ramaneti in triunghiurile descrise de: intelepciune-pace-deschidere sau bucurie-frumusete-credinta sau entuziasm-pasiune-smerenie veti urca nu doar la urmatorul etaj de intelegere ci veti deschide si toata reaua de triunghiuri trezitoare care ne ajuta crestem.

Urmatoarea etapa, a purificarii si dezintegrarii este de fapt o asezare pe Marele Drum care care ne-a fost harazit. Desprinderea de anumite obiceiuri de gandire si actiune, de valori pitice si credinte limitative poate fi dureroasa. Atasamentele tipa in noi insa chemarea este foarte puternica. Apar niste miscari emotionale care ne deschid Sufletul si ne lumineaza Spiritul. Important este ca in aceasta etapa sa contemplam ceea ce traim, sa nu punem etichete. Observatorul, maestrul, preotul interior ne vor ajuta. E de dorit doar sa-i activam. Nu va smulgeti parul, nu abdicati. Vechiul se trage si noile paradigme incep sa ne mobileze interiorul. Regalitatea acestei etape e data de varfurile pe care le atingem cand ne lasam fluviului divin fara sa ne suparam pe destin, creator, viata. Aici in aceasta etapa e posibil sa ne schimbam profesia, partenerul, sa cumparam o alta casa s.a.

Multe dintre ele le facem “ ca luati pe sus”. Stim si nu stim. De fapt permitem sufletului care este stapana casei, cea care se ocupa de pace, bucurie, liniste, iubire, frumusete, liniste si spiritului care ne insoteste in toate excursiile pe alte planete, in alte universuri sau doar pe Pamant in diferite ipostaze, sa fie la carma NOASTRA. Mintea, inima si corpul fizic ca servitori ai casei interioare, nu mai detin controlul asupra vietii noastre. In aceasta etapa incepem sa ne imprietenim cu noi, ne acceptam agresivitatea, mania, atasamentele fata de bani, mancare, bunuri materiale si astfel incepem sa ne eliberam.

Altfel spus la masa interioara invitam si prietenii si dusmanii fara sa-i mai criticam pe unii, fara sa-i mai slavim pe altii, ii punem in sinergie, ii maximizam pe toti in triunghiuri descrise de recunostiinta-iubire-frumusete, bucurie-rabdare-intelepciune, imbratisare-reamintire-integrare.

Uneori insa asa-zisii dusmani care de fapt sunt maestrii deghizati mai pleaca cu cate o plasa de mere pe care o iau din bucataria noastra producand astfel “ mici sfasieri”. De ce a luat-o?Nu trebuia etc.

Purificarea este de fapt o punere in acord cu Marea Simfonie Divina, o rotunjire de sens, o patrundere si o adancire a ta care poate veni doar ca o eliberare, o bucurie, o reintalnire nu neaparat ca o durere, renuntare, tipat, bocet, infricosare. Recomand ca in aceasta etapa sa nu mai mancati carne, sa beti foarte multe lichide, sa tineti trei posturi ( luni, miercuri si vineri), sa mergeti in locuri sacre, sa va intalniti cu oameni frumosi, sa va dedicati pasiunilor voastre, sa cititi carti din lumina, sa primiti initieri si sa dati toate asa-zisele probleme care sunt de fapt “neterminatele voastre/ nerezolvatele” entitatilor de lumina calauzitoare. Raspunsurile potrivite vor aparea la momentul potrivit. Nu fortati intrarile pe scena. In piesa divina, fiecare actor e de dorit sa-si cante partitura sub bagheta Creatorului cand i-a venit randul.

Mentineti si acum triunghiurile trezitoare-translatoare ( iubire-elan-recunostiinta, frumusete-rabdare-asezare, liniste-impacare-intelegere, recunostiinta-uimire-bucurie).

Nu abdicati. Sunt multi cautatori de SENS care renunta in aceasta etapa pentru ca nu pot suporta ca in NOUA CASA sa nu mai aiba si VECHEA MOBILA. Insa ea nu mai incape sau nu-si mai are rostul.

Continuati sa va puneti intrebari, sa mangaiati fiecare clipa, sa fiti. Orice baie de lumina, va coafeaza viata, pe toate palierele dand fiecarui pas, stralucirea initiala.

Unii dintre voi renunta in aceasta etapa la spovedanie, impartasanie, optimizari, cautari. Nu pot suporta inflorescentele, beatitudinea, curgerea. E prea mult sau prea putin, ar spune ei. E si atat. Mentineti in aceasta etapa tot ceea ce va dezmiarda fiinta de lumina pe care continuati sa o hidratati.

A treia etapa numita centrarea este o intalnire cu esenta noastra. Centrul vorbeste prin noi, invitand la valsuri celestiene toate aspectele SINELUI NOSTRU. Aici stim cine suntem care este misiunea noastra, ce daruri avem si incotro mergem. Energia indoielii s-a transformat in CONECTIE. Daca in prima etapa ( lobul drept a vorbit nascand revelatia, in a doua lobul st se ciondaneste cu lobul dr, in a treia exista sincronicitate intre lobul dr, lobul stang si al treilea lob). Viul clipei ne imbraca si in bucurie, recunostiinta, frumusete, intelegem TOTUL si SUNTEM TOTUL. Aici in aceasta etapa, dorurile sufletului sunt urmate iar dorintele ego-ului sunt transformate in binecuvantari, inzestrari, daruri. Totul e valorificat in sens divin si totul e imbratisat cu iubire, intelepciune, smerenie.

In aceasta etapa alegerile noastre devin realitati, fara efort, in fiintare pura. Schimburile sunt mai putine in orizontala insa in verticala comunicarea se face cu toata familia de lumina. Verbele, a parea, a demonstra, a avea, a castiga nu mai detin controlul, OMUL FRUMOS a inviat si in MAREA INTOARCERE, INTREG UNIVERSUL se naste. Aici viata este o meditatie continua, o contemplatie, o bucurie, o iubire, o deschidere de sens.

In aceasta etapa,  initierile primite de la maestrii nonfizici  dar si de la cautatori de sens, colegi cu noi,-capata alte semnificatii. Vedem rodul. Mugurele nu mai sta sa plezneasca, el chiar a inflorit in viata noastra pe toate palierele. Culegem realitati pentru ca ne-am schimbat profund. Daca in prima etapa ne-am trezit in pomi si poate am coborat rapid speriati sau am ramas vrajiti,  in a doua am fost cand pe varfuri cand jos, la pamant, asteptand, lacrimand agatandu-ne inca de VECHI ei bine in a treia etapa, suntem insusi MUNTELE.In aceasta etapa se inchid temele noastre de acum si de altadata ca niste cercuri si apare SPIRALA INALTARII pe care o imbratisam, cu care valsam.

Aceasta etapa, a patra, deschide alte dimensiuni ale fiintarii noastre. Daca pana acum am cantat pe 7 clape ( cele 7 chakre) o noua simfonie minunata, coplesitoare, miruitoare se dezvaluie sufletului nostru si in taina intelegerii, SUNTEM.

Chakrele transpersonale se configureaza de la 8 la 33 iar fiinta de lumina se trezeste in totalitate. Bucuria-recunoastiinta-uimirea, linistea-intelepciunea-daruirea, frumusetea-deschiderea-saltul devin UNA cu NOI si NOI-UNA cu TOTUL. In aceasta etapa, initierile ca Sf Graal, Sfera Initiala, Noul Pamant, Sfinxul si Energiile Kogayonului, Templul lui Unu, Cele trei piramide, ne ajuta sa facem valsul pe SPIRALA ELEVARII primind, intelegand, daruind. Ele a fost aduse de energiile inaltarii pentru a ne ajuta sa facem trecerea de la VECHI la NOU.

In aceasta etapa suntem cu totul la etajul 144, iubind, imbratisand, bucurandu-ne. E posibil sa ne mai arunce o pala de vant din interiorul nostru in etapa numita purificare si dezintegrare insa activarea SPIRALEI INALTARII in  fiecare clipa, ne va ajuta sa inchidem tema, lectia, intrebarea,- in dar, binecuvantare, har. In aceasta gradina cu copaci infloriti, mirosuri diafane si multe pasari, fratii nostrii nonfizici comunica cu noi vibrational. Acum e mai usor si pentru ei sa se apropie de noi, sa ne imbratiseze, sa se bucure, sa fim IMPREUNA-UNUL. Acum, Noul Bucuresti-Noua Romanie-Noul Pamant, Noua Romanie-Noul Pamant-Noua Galaxie, Noul Pamant-Noua Galaxie-Noul Univers sunt ALINIATE, Marele Salt putandu-se produce.

In etapa a treia prin activarea celui de-al treilea lob, lobul divin, OMUL RECUNOASTE, STIE, ESTE. Prin optimizarule/ initierile/ baile de sens pe care le primeste el aliniaza toate aspectele sinelui sau la MARELE SENS, facand o translatie. De la 3 la 4, facem un salt care antreneaza in univers, salturi in cascada.

Daca in primele doua etape ego-ul  inca mai tipa, mai zgarie, mai preia controlul, ei bine incepand cu etapa 3, noi si tatal, una suntem, altfel spus, sinele divin va desena TOTUL.

Spirala Inaltarii aduce in structurile noastre energii si informatii care ne mobileaza viata pe toate palierele, intregind-o, extinzand-o, dandu-i Marea Intelegere.

Aici pacea-iubirea-smerenia, entuziasmul-regasirea-intelepciunea, intentia-materializarea-recunostiinta, chemarea-deschiderea-integrarea ne insotesc in VASUL DIVIN activand toate triunghiurile trezitoare-translatoare necesare elevarii noastre. In aceasta etapa, harurile, darurile, potentele sunt active, legand TOTUL in TOT.

Atelierele conective, pelerinajele, baile de sens, impartasania, trairea in IMPREUNA desfac perla, diamantul, cristalul, activand puterea initiala dintru inceput. Si in aceasta bucurie a dezvaluirii inaltatoare, noi urcam UNIND CERURILE CU PAMANTUL in sfant NUMELE TAU.