In Tot Dea Una exista o cale mai simpla, usoara, benefica, facila, magica si tangibila decat cea pe care esti. Si daca o alegi, vei intra in rezonanta cu urmatoarea care este si mai simpla, usoara, benefica si magica. Si tot asa. Pentru ca universul este infinit si pentru ca divinitatea a prevazut in hiper-algoritmul initial al creatiei probabilitati infinit de inalte, pe care sa intri, cu liberul arbitru.

Acest lucru este valabil atat pentru om, cat si pentru o familie, neam, civilitatie, sistem solar, univers. Pentru ca totul este una si una este tot.

Astazi, in punctul in care ne aflam, ca si neam, culegem roadele zilelor de ieri. Zile construite din rezultanta tuturor karmelor tuturor oamenilor ce au trait pe acest pamant vreodata. Este minunat de observat ca ne aflam in cel mai minunat din punct de pe traiectoria noastra, pentru ca este cel prin care am ales sa treaca poteca spre infinitul in care vom ajunge, inerent, intr-o buna zi, cu totii. Dincolo de faptul ca este minunat, este de dorit sa facem o recapitulare scurta. De ce suntem noi aici, ca si neam? Pentru ca, NOI TOTI, toti cei ce compunem acest neam (e o teza fractala de discutat si pe marginea umanitatii, dar e identic, doar ca la alt nivel), am creat o conventie, numita STAT. Respectiv un organ format din niste celule, care sa gestioneze, supravegheze si coordoneze tot ce se intampla in exteriorul nostru. Acest stat este, insa inexistent. Este doar o forma de relationare, o reflexie a ceea ce am hotarat noi, ca si neam, sa formam pentru a ne usura viata, destinul, zborul. Este doar o intelegere. In momentul in care gandesti sau proiectezi negativ fata de stat sau orice parte componenta a sa, de fapt trimiti un gand negativ catre univers, catre o relatie pe care o ai tu si ceilalti, menita sa fie favorabila, atat tie, cat si lor. Dar, cat de favorabila este o relatie menita sa unifice intru gand si fapta un grup, daca aproape toti din grup, zilnic, manifesta neincredere si alte emotii negative ce nu merita a fi mentionate catre acea relatie? Cat de multa armonie poate fi intr-o familie in care toti copiii tipa la parinti, care la randul lor se cearta intre ei, zilnic?

De aceea, este mult mai util sa nu scoti in afara problema, ci sa intri in adancime, in tine, in ceea ce esti TU, ca om si ca spirit. De aceea este de dorit sa gandesti pozitiv la adresa statului roman si a conducatorilor sai. Sa le trimiti iubire, incredere, sustinere. Poate ca nu o merita, vor spune unii dintre voi! Dar daca tu vrei sa te indumnezeiesti, sa devii una cu Dumnezeu, cu iubirea neconditionata, cum vrei sa o faci daca oferi doar la schimb si pe merite ceva? E necesar ca tu sa schimbi paradigma in care functionezi. Fii tu primul dintre ai tai care o face sincer, devotat si dezinteresat. Devino una cu cel ce accepta ceea ce este pentru ca este si efectul actiunilor sale. Devino una cu cel ce alchimizeaza ceea ce primeste si ofera inapoi doar armonie, pace, bucurie, incredere. Aceasta este provocarea prin care noi, romanii, trecem acum, dragii mei. Aceasta e incercarea pe care o putem depasi doar iertand si iubind, dupa cum Mantuitorul nostru a facut-o. Este doar un joc, o oportunitate de propulsie spirituala, care se poate solda fie cu aur, atat material, cat si spiritual, fie fara.

Este ceea ce am atras. Intrebarea pe care divinitatea ne-o pune este: cat de tare iti iubesti aproapele? L-ai iubi si daca ti-ar vinde tara pe 3 arginiti? L-ai iubi si daca ti-ar otravi glia? L-ai iubi si daca te-ar pacali ca o face spre binele tau? Pentru ca nu el este cauza, ci Tu, dragul meu. Tu, spiritul ce a decis sa zboare catre soare, renuntand la haina separarii. Tu, cel care a decis ca este gata sa lupte pentru a fi desavarsit, cum este Tatal sau ceresc. Tu esti celula ce compune organismul, ce, la randul sau, compune neamul, specia, galaxia si acest univers. Tu esti cel ce este gata sa abandoneze tot ceea ce este, pentru ca este deja una cu tot ceea ce este, dintotdeauna.

Trecem impreuna prin lectia lui ce dai, aceea primesti. Primesti acum ceea ce ai dat candva. Intrebarea este ce dam acum? Revolta, judecata, nepasare, incredere, iubire?

Haideti sa dam zilnic, impreuna, la rasarit, o rugaciune catre divinitatea ascunsa in fiecare: Fie ca in fiecare clipa de acum inainte sa fii Tu, Dumnezeule, cel ce alege in mine. Fie ca tot ceea ce dau universului sa fie doar un dar nepretuit pentru intreaga ta creatie! Fie ca in tot sa se manifeste doar Voia Ta!  Amin!