Dacă vă este încă greu să descoperiţi triunghiul limitativ care stă la baza problemei dumneavoastră atunci folosiţi preascultarea şi postascultarea evenimentelor şi a oamenilor.

Înainte de a vă întâlni cu un manager, intervievator sau de a merge într-un loc, încercaţi să aruncaţi o coardă de lumină până la locul întâlnirii cu persoana respectivă şi verificaţi ce simţiti, ce gânduri şi emoţii vă traversează. Vă este frică, vă simţiţi din nou “biata de mine”? Simţiţi că deveniţi puternică şi ca veţi  controla toate verigile situaţiei? Sufletul vostru ştie, de aceea e bine să vă uitaţi în presentimente, pregânduri fără a vă identifica cu ele.

Anumite conjuncturi reiterează roluri sau emoţii de care credeam ca ne-am vindecat: te simţi din nou veriga slabă sau găina încălecată de cocoş sau musca care aterizează în plasa paianjenului?!

Nu aţi avut niciodată teamă în legatură cu o anumita întâlnire?!Parcă aveaţi sentimentul că nu trebuie să ieşiţi din casă, ceva din voi vă reţinea, plutea în aer un ţipat, un disconfort, o stare neplăcută?!…

Acest exerciţiu de preascultare vă ajuta sa alchimizati, un rol, o frica, o limita fără sa va mai ciocniţi cu ea.

Atunci când după o întâlnire aţi rămas cu bucurie sau frică sau a apărut o informaţie nouă legată de voi sau a fost reiterat un rol sau un aspect uitat al personalităţii dumneavoastră, acest proces se numeşte postascultare. Şi el vă poate ajuta să descoperiţi triunghiul limitativ şi implicit cel trezitor. Reflectaţi asupra informaţiilor şi sentimentelor care se aprind în pomul interior după o conferinţă, consiliere, masă rotunda, iniţiere, dialog.