Sufletul si spiritul nostru, ca stapani ai casei stiu care sunt lectiile din care n-am extras darurile implicit n-am facut salturile de intelegere…astfel ca ne invita la povesti, pilde, proverbe pentru a  ne limpezi intrebarile, a ne bolti intelegerea, a ne lumina fiinta.

Vi s-a intamplat cu siguranta sa va cheme Dorul de Frumoasa din Padurea Adormita sau Capra cu  trei iezi sau poate Doamna si Vagabondul. Cine este oare Frumoasa? Dar Padurea Adormita? Cine sunt Iezii? Si Lupul?!!!!Dar Doamna?

Atunci cand rasfoiti un desen animat facut cu iubire, recunostiinta, frumusete, off-urile, fricile,neasezarile se transforma in geometrii armonioase, in unitati de SENS. Poate ati jucat in ziua respectiva rolul Ursului pacalit de Vulpe, poate pana la momentul respectiv ati fost  doar Balaurul, poate Piticul Morocanos din echipa dvs vrea sa fie sarutat de Alba ca Zapada, poate sarpele Ka este pe aproape, poate Ducesa din Pisicile Aristocrate sunteti si v-ati trezit in afara palatului cu copiii alaturi, intrebatoare, derutata, speriata….

Universul vorbeste cu noi prin toate povestile, pildele, proverbele, fabulele tasnite din insasi SUFLETUL DIVIN.

Atunci cand intri in desenul animat  care te cheama si te acordezi cu totul , faptura ta de lumina radiaza in reteaua subtila a NOULUI PAMANT.O noua dimensiune a intelegerii se configureaza si cu zambet  si joc urcam de la un etaj la altul pe Spirala Elevarii.

Insa nu toate povestile functioneaza ca bai de lumina, unele sunt doar emanatii ale Ego-ului, niste vagoane cu miscari si culori  lipsite de bucurie, forta, mesaj, schimbare, trecere.

Verifica-ti-le In primele secunde punandu-le pe suflet. Daca sunt potiuni hidradante, revelatoare, transformatoare, chipul incepe sa radieze, zambetul unge tot interiorul, incepeti sa curgeti, ceva se aliniaza in voi…..

Nu recomand desenele animate cu reclame pentru ca toata textura energetica a povestii este virusata de niste serpi-ancore care se duc in subconstient si ne pun in rafturi lucruri de care nu avem nevoie ca sa crestem.

(Imaginati-va ca va deschideti cerurile interioare si pe langa zane, elfi, printese pe corabia intelegerii mai vin si niste viermi care ne sugruma insight-urile cu false dorinte. )

Ma intrebam zile trecute …….de ce fiul meu Stefan dupa un an de stat la o gradinita particulara nu  a venit acasa cu nici o poezie. Raspunsul mi-a venit in meditatie…… Pentru ca  multe lucruri se fac…..FARA POVESTE adica se fac activitati fara suflet, se transmit informatii fara entuziasm, se marcheaza teritoriile mintii cu imagini fara ca ele sa aibe in spate, iubire, intelepciune, zvac.

NOUA EDUCATIE inseamna TRIUNGHIURILE SCHIMBARII, INITIERI, MEDITATII PENTRU PARINTI SI PENTRU COPII, PLIMBARI IN NATURA INSOTITE DE  TRIALOGURI ( noi-copacii-Sursa, s.a.), VIS, PILDE, PROVERBE, POVESTI, CONTEMPLATII, COMUNICARE SI FARA CUVINTE, ZAMBET MULT, IMBRATISARI toate INVELITE IN IUBIRE pentru a REVELA OMUL ROTUND, COMPLET, FRUMOS.

Le astept pe mamici sa facem IMPREUNA o gradinita FRECVENTA OM in care maestrii nostri, copiii sa urce pe SPIRALA INALTARII in vals cu darurile, harurile, potentele lor si NOI-IMPREUNA-UNUL.