Dacă vă este încă greu sa descoperiţi triunghiul limitativ care stă la baza problemei dumneavoastră atunci folosiţi preascultarea şi postascultarea evenimentelor şi a oamenilor.

Înainte de a vă întâlni cu un manager, intervievator sau de a merge într-un loc, încercaţi să aruncaţi o coardă de lumină până la locul întâlnirii cu persoana respectivă şi verificaţi ce simţiti, ce gânduri şi emoţii vă traversează. Vă este frică, vă simţiţi din nou “biata de mine”? Simţiţi că deveniţi puternică şi ca veţi  controla toate verigile situaţiei? Sufletul vostru ştie, de aceea e bine să vă uitaţi în presentimente, pregânduri fără a vă identifica cu ele.

Anumite conjuncturi reiterează roluri sau emoţii de care credeam ca ne-am vindecat. Exemplu: te simţi din nou veriga slabă sau găina încălecată de cocoş sau musca care aterizează în plasa paienjenului?

Acest exerciţiu de preascultare vă ajuta sa transformati  un rol, o frica, o limita, in daruri, binecuvantari, intelegeri.

Atunci când după o intalnire aţi rămas cu bucurie sau frică sau a apărut o informaţie nouă legată de voi sau a fost reiterat un rol sau un aspect uitat al personalităţii dumneavoastră, acest  proces se numeşte postascultare. Şi el vă poate ajuta sa descoperiti triunghiului limitativ şi implicit cel trezitor. Reflectati asupra informatiilor si sentimentelor care se aprind in pomul interior dupa o conferinta,  masa rotunda, initiere, trialog.