Asezati pe orizontala crucii, toate scolile pe care le-ati facut, diplomele, premiile luate. Apoi pe verticala, revelatiile pe care le-ati avut, insight-urile, trairile extatice, trialogurile, initierile, bucuriile intregitoare, calatoriile spirituale, faptele inaltatoare. ( Face-ti acest exercitiu pentru voi.)

Pe orizontala se construieste omul cu o mic avid de a demonstra, a castiga, a avea, a fi vizibil, pe verticala se dezvaluie omul cu O mare care poate are un IQ de 105 si este repetent in scoala insa vorbeste cu Dumnezeu si prin graiul lui, viata noastra sporeste. Pe verticala cel mai inalt scop, indumnezeirea ne cheama, pe coloana cereasca se configureaza muntele interior.

E minunat sa folosim si orizontala si verticala in valsul cu viata, invatamantul informational si cel revelatoriu pentru a activa spirala inaltarii.

Cu adevarat initierea-practica spirituala-realizarea interioara fac trecerea de la omul cu o mic la omul cu O mare.

Incercat sa descoperiti in viata voastra acele triunghiuri trezitoare, ascensionale, ale unimii care v-au dezvelit varful muntelui interior. Ati urmat cu harnicie, chemarea muntelui?

Sigur ne atrage sa stam la campie cu bani, masini, bunuri crescand comfortul doar gandindu-ne la urmatoarea casa si e altceva cand incepem sa urmam varful triunghiului innaripati de inaltimi. Harnicia vine de la har si ea declanseaza aceea spirala a bucuriei care impleteste ceea ce am pus pe orizontala pentru a parea cu ceea ce ni se dezvaluie din aproape in aproape in valsul cu Cerurile.

Cand va uitati la colegii vostri sau subordonati incercati sa nu-i mai judecati dupa cantitatea de task-uri facuta. Un om sporit poate structura intregul mediu, un stalp de lumina poate deschide portile intregii companii, fara a face nimic gradios in vizibilul lucrurilor.  Maretia este in interior, lumina acelui om putand fi chiar farul dupa care se ghideaza toti ceilalti.

Sunt oameni cu O mare care sustin compania fara a face mare lucru si sunt oameni cu o mic, meschini, prefacuti, ipocriti, cu ganduri negre care bifeaza mult pe orizontala dar care in adevar clatina barca.

Stiu ca nu ne putem permite sa verificam inteligenta spirituala a anagajatilor atunci cand intra in sistem insa am observat ca oamenii luminosi deschid cerurile unei companii chiar cand nu fac mare lucru pe cand IQ-uri mari si orgolioase il intuneca si cand se aduna prea multi nori, furtuna afecteaza intreaga barca.