Declar din start ca acest punct de vedere poate fi usor mitraliabil de catre dogmatica crestina. Daca sunteti tributari dogmaticii crestine, fara a dori sa incercati alta perspectiva, va recomand sa nu cititi mai departe acest articol.

Pentru mine, a intelege principiul feminin a insemnat aceasta viata (minim) in care pot spune ca am ajuns sa stiu cat de maret este acest element magic ce constituie tot ce exista in manifestare.

Eram la Fatima, acum un an. O duminica suava, in care, cu putina atentie puteai auzi freamatul si simti bucuria florilor ce se scuturau de roua pentru a se lasa mangaiate de razele soarelui. Aveam in fata locul aparitiei Fecioarei. Un ritual lung si ciudat, de care nu citisem, nu auzisem, dar simtisem pe loc ca era vital sa il fac mi se prezenta. Evident, la acel moment habar nu aveam ca acesta se facea doar de catre femei:) , care femei aveau si niste genunchere pufoase la purtator. Aveam de mers vreo 2-3 sute de metri in genunchi. Inutil de mentionat despre ce a fost greu, ce conversatie interioara am purtat si tot asa. Ce merita mentionat este ca, de la momentul in care mi-am deschis inima catre Mama Divina, totul a devenit o plutire. De la acel punct incolo, am putut rememora cu o viteza ametitoare,  toate figurile feminine pe care le-am nedreptatit, ranit si chinuit in aceasta viata. Le-am simtit durerea si, in afara de cainta si compasiune, ce veneau din mine inima mi-a fost inundata de un sentiment de iubire, infinita iubire si pace. O iubire pe care cred ca am mai simtit-o doar cand eram bebelus si nu functionam decat pe frecventele acestui tip de iubire. Am inteles atunci ce eu, in nesabuinta, necunoasterea si ingustimea mea am facut, dar mai ales CUI am facut acele neajunsuri. Mamei Divine a intregii Creatii. Prezenta in fiecare dintre acele fiinte.  Atunci, mi-a fost ingaduit, pentru o clipa sa vad ca toata perceptia mea despre Maica Divina fusese atat de deformata, cat sa incapa intr-o dogma pitica, a unei religii de pe o mica planeta, dintr-un univers enorm, dar totusi infim, din Creatia a tot ceea ce este.

Acela a fost momentul la care samanta credintei mele actuale despre Mama Divina a fost plantata. De atunci, inteleg Trinitatea mult mai simplu, ca si aici, pe pamant: Mama, Tatal si Fiul. Mama si Tatal dau viata creatiei Impreuna. Cele 2 principii actioneaza impreuna. Fecioara Maria este expresia daruirii totale a principiului feminin, ce se limiteaza in materie pentru a da viata divinului, chiar aici, pe planeta noastra de copii rasfatati. Magic. Cosmic. Universal.

Planeta noastra ce, in aceste timpuri, inca incorseteaza principiul feminin si il elimina de pe harta spiritualitatii, desi acesta a creat atat spiritualitatea, cat si planeta insasi. Planeta noastra, condusa de barbati ce construiesc temple, moschei si biserici, in care intra uneori doar ei, citesc seturi de reguli si conventii pe care le iau drept repere spirituale, in vreme ce, orice simpla femeie contine in fiecare celula a sa mai mult spirit decat toate cartile scrise si citite vreodata de toti barbatii de pe planeta, la un loc.

Inchei prin a va reaminti ca sunt barbat, ca va multumesc aici si acum, tuturor femeilor pentru ca ne-ati supravietuit, iubit si acceptat si prin a va darui un mic gest de iertare si consideratie de la cei de acelasi gen cu mine:

[youtube K_uRIMUBnvw]