Atunci când nora lasă nedesfăcute anumite noduri mentale, emoţionale, spirituale ele încep să genereze disfuncţii, oprelişti, probleme în triunghiul mama, soacra, nora. Aşa apare efectul soacra, o consecinţă a neîmpăcării cu mama şi de fapt cu partea feminină. Soacra este de fapt umbra care prinde contur prin persoana mamei soţului. Tot o mama dar uneori pe „dos” pentru ca ea trebuie să echilibreze triunghiul. Veţi întâlni de multe ori o soacra victimă, o mamă călău şi o fiică falsă salvatoare sau o soacră-lup, o mamă-oaie şi o fiică-distantă. E important să vedeţi rolurile în care aţi intrat şi după ce le-aţi conştientizat şi le-aţi integrat darurile, să ieşiţi din ele, mulţumindu-le. Cu cât le-aţi dat mai multă putere cu atât ele se vor desprinde mai greu de voi… însă iubirea, detaşarea şi mai ales armonia vă vor ajuta să aşezaţi corect în voi, femininul. Triunghiul acesta, reflectarea lui trei poate fi vindecat şi prin rugăciunile la Sf. Treime, în mod special la MAICA DOMNULUI. Nu uitaţi: toate rolurile pot fi transcense în lumină.

Efectul soacră ne mănâncă de multe ori energia, elanul şi inspiraţia pentru că ne centrăm prea mult pe cum ar trebui să fie sau pe ce facem noi şi ea nu face, uitând că rădăcina lui se află în lucrurile nerezolvate şi deci neaşezate din noi. Nu întotdeauna efectul soacra este neplacut. Lucrurile pe care le admiraţi la soacra dumneavoastră sunt şi în voi într-o cantitate mai mică sau mai mare. Recunoaşteţi-le şi daţi-le valoare.

Căutaţi soacra din voi şi nu o mai puneţi pe cea din exterior, pe foc. Vindecati in voi ceea ce nu va place la ea si va veti simti implinita in relatia cu ea.