Ciclul fericire/suferinta face parte din universul bipolar, impreuna cu toate tandemurile ce stau la baza creatiei, fiind la fel de necesar ca si ciclurile zi/noapte sau inspiratie/expiratie.

Insa, ce este important de retinut, dincolo de faptul ca atat fericirea, cat si suferinta sunt efecte ale propriilor noastre alegeri din trecutul indepartat, este ca ambele forme de manifestare au un rol important in viata noastra, acela de a ne rotunji,  implini, ghida pe drumul catre noi cei adevarati. Cat timp destinatia noastra va fi fericirea (adica un efect), ferindu-ne de suferinta (adica un foarte bun invatator), nu vom putea ajunge sa ajungem la cauzele ce le dau amandurora viata.

Viata este o scoala. Printre altii, are acesti doi profesori nevazuti, care isi fac aparitia atunci cand noi intram la lectia unuia sau altuia. Invatarea prin suferinta este evitata de toata lumea, dar, in aceasta etapa de evolutie a omenirii, majoritatea dintre noi aleg sa accelereze evolutia prin marirea suferintei. Ciclul de invatare prin suferinta este cel sugerat si in schema logica de mai sus, cu cateva amendamente:

1. Constientizarea existentei unei lectii poate fi facuta inainte ca aceasta sa se manifeste in plan concret.

2. Ragazul de timp pentru constientizare scade proportional cu viteza ta de evolutie. Acum zece ani ai fi putut sta linistit mult si bine dupa o nefacuta, astazi ai sansa se a plati chiar in aceeasi zi prin suferinta, pentru ca nu mai ai protectia celor „nestiute”

3. Indepartarea efectelor negative ale actiunilor tale presupune actiune. Iertare, acceptare, manifestarea intentiei de transformare.

Alchimia interioara este cu siguranta cea mai subtila forma de automodelare. Transformand semintele karmice din viitor in oportunitati de transformare a fiintei noastre, capatam atat constienta, cat si merite.

O cale foarte simpla de a nu mai fi nevoit/a sa inveti prin suferinta este urmatoarea: mediteaza la cele mai importante suferinte prin care poti trece. Afla-ti limitele de acceptare, toleranta si potentialele lectii pe care le ai de luat. Ex: ce te-ai face daca ti-ai pierde jobul, daca nu ti-ai mai putea plati ratele, etc. Apoi, fa o o calatorie in corpul cauzal (se face foarte usor, prin intentie.  Afla de ce manifesti anumite atitudini si credinte limitative, si apoi lanseaza intentia de schimbare, inlocuind credinta limitativa gasita acolo cu una noua, potentatoare. Ex: Aleg sa fiu complet/a indiferent de casa in care locuiesc, jobul pe care il am

Aleg sa iti multumesc ca ai de gand sa te schimbi in cel mai luminos om cu putinta, prin schimbarea ta contribuind la schimbarea a TOT ceea ce este!