Noi oamenii, avem uneori nu prea bunul obicei de a ne lasa vrajiti de momentul acum atunci cand nu trebuie. Acum trebuie sa luam o decizie vitala. Acum trebuie sa ne incheiem socotelile cu doamna de la un ghiseu, cu domnul din metrou, cu fratii, surorile noastre ce au ceva de impartit cu noi.

In acesta clipa din acest acum, nu intuim ce cantitate enorma de optiuni inalte avem, uitam deseori de intuitie, ghizi, maestri, modele divine, si actionam. Daca am respira profund si complet inainte de am reactiona atunci cand cineva nu se comporta conform asteptarilor noastre, nu cumva am schimba situatia meteorologica a intregii conversatii? Daca am apela intuitia sau ghizii nostri, daca ne-am intreba cum ar reactiona Isus sau un maestru spiritual cu care suntem rezonanti in locul nostru, oare nu am primi un raspuns mai bun decat prima noastra intentie?

Sa ne revizuim tendinta aceasta macar o data pe saptamana. Apoi o data pe zi. Apoi o data pe ora. Apoi, nu vom mai avea nevoie sa o mai revizuim. Va face parte din noi, fara ca noi sa mai facem eforturi. Si noi vom fi noi.

De multe ori, in astfel de situatii, suntem tentati sa judecam invatatorii deghizati in persoane cu care intram in conflict, pe baza etichetelor pe care le folosim. Dar, sa ne gandim: un trandafir este oare o papadie, daca nu a inflorit? Spiritele se intersecteaza intre ele in etape diferite de evolutie. In timp ce au de invatat lectii diferite. Nu toti elevii dintr-o scoala sunt clasa a patra. Asa cum nu toti membri unei orchestre nu canta la contrabas. Este foarte important sa integram aceasta paradigma, pentru ca, odata cu aceasta, vom putea pasi intr-o lume mult mai suava si mai lina: aceea a acceptarii celorlalti asa cum sunt. Iar daca noi vom sta in acea lume, si ea va sta in noi.

Toti suntem facuti sa stralucim ca soarele. Sa le lasam celor din jur dreptul de a straluci in ritmul lor, ce, culmea! Nu tine cont de varsta terestra si nici de asteptarile noastre.

Fie ca in fiecare om pe care il intalnim astazi sa putem vedea floarea de lotus ce va  deveni!