In fiecare an pe 25 decembrie la miezul noptii zodia Fecioarei urca la orizont de aceea se spune ca Isus s-a nascut din Fecioara. Pestii apar in opozitie iar in mijlocul cerului se poate observa minunata constelatie a lui Orion avand in centru cele trei stele aliniate numite de traditia populara cei trei magi de la Rasarit.

Sa lasam deoparte problema de a sti daca Isus s-a nascut cu adevarat pe 25 decembrie la miezul noptii. Ceea ce ne intereseaza este ca la aceasta data are loc in natura nasterea principiului hristic a acelei lumini si calduri care vor transforma totul. In aceasta perioada si in Cer se aniverseaza  aceasta sarbatoare; ingerii canta si toti sfintii, Marii Maestrii si Initiatii se aduna ca sa se roage pentru a-l slavi pe Domnul si a sarbatori nasterea lui Hristos care se naste cu adevarat in Univers. Dar in acelasi timp unde se afla multimea pe Pamant?In cabarete, in discoteci si baruri de noapte unde mananca, bea, chefuieste pentru a sarbatori nasterea lui Isus. Ce mentalitate! In loc sa fim constienti de importanta acestui eveniment care se produce o singura data in an cand intreaga natura este concentrata sa pregateasca noua viata, omul are mintea in alta parte. De aceea el nu primeste nimic deopotriva; dimpotriva, el pierde favoarea si iubirea Cerului. Ce ati vrea ca Cerul sa poata darui unei fiinte care ramane insensibila la acesti curentii  divini?Discipolul insa se pregateste, el stie ca in noaptea de Craciun, Hristos se naste in lume sub forma de lumina, de caldura si viata si el se concentreaza pentru a creea coditii convenabile pentru ca acest prunc divin sa se nasca in sinea sa.

Putem reciti povestea nasterii lui Isus de cate ori dorim si chiar sa cantam Pruncul Divin s-a nascut insa atata timp cat nu s-a nascut in noi ….acest lucru nu ne va folosi la nimic. Ceea ce e dorit acum este ca fiecare sa-si doreasca sa se nasca in sufletul sau Pruncul astfel ca pamantul sa fie populat de Hristosi.

Pentru cativa Hristos s-a nascut deja pentru unii el se va naste curand  iar pentru altii se va naste din nefericire peste cateva secole.

Pentru a fi demni sa-l primeasca pe Isus, Maria si Iosif s-au pregatit multa vreme, in mai multe incarnari si erau puri. Nasterea lui Isus s-a facut in mai multe planuri:psihic, mistic, cosmic.

Pentru ca Isus sa apara era nevoie de un tata, Iosif, intelectul, spiritul omului si o mama, Maria, inima si sufletul. Cand inima si sufletul sunt purificate atunci copilul se naste. Sufletul si inima reprezinta principiul feminin, receptiv in timp ce intelectul si spiritul reprezinta principiul masculin care pregateste conditiile pentru a se naste pruncul Isus.

Trebuie sa intelegeti ca Maria si Iosif sunt simboluri ale lumii interioare. Cei care au respins-o pe Maria s-au ofilit ramanand doar cu intelectul care descompune, critica… fiind mereu nemultumiti. Dimpotriva observati ca Iosif a respectat-o pe Maria, a pastrat-o langa el si a spus: Oh ea asteapta un copil, eu doresc sa o ocrotesc fiindca ea are nevoie de ajutorul meu.

………………….

Nimic nu este mai important decat sa lucrati la nasterea Pruncului in voi. In acel moment, Pamantul si Cerul vor canta, din cele patru colturi ale lumii niste fiinte vor vedea ca o lumina noua s-a nascut in sufletul vostru astfel ca vor veni  sa va viziteze si sa va aduca multe daruri.

Sursa: Omraam Aivanhov