Acum ceva timp dupa ce am trecut prin multe ceainarii ca metaconsilier, ghid, moasa mi-am rugat ghizii sa-mi gaseasca un loc, un spatiu-cupa lucrator intre lumi, aflat intr-o mansarda de unde sa gradinaresc sufletele oamenilor si sa conlucrez cu Maestrii Triunghiului.

Am dat lumina acestui proiect de suflet si la momentul potrivit, in energiile solstiului de vara, a sosit. Inaintea acestei treceri, in Gratie am inteles misiunea pe care a avut-o Stefan cel Mare si rolul lui din taina lui Acum de Veghetor, Maestru al Trecerilor, Cavaler al Luminii. Am vazut in ochii sufletului multe poduri deschizandu-se si am primit informatia ca el uneste lumile intre ele, luminand trecerile. Revelatia a ramas in mine insa abia cand m-am mutat si am descoperit chilia, am simtit conlucrarea Cerurilor.

Intr-o mansarda imensa amintind de regalitatea unor timpuri cu semineu si alte decoratii, o camaruta mica, ochi de calugar, chilie dar si punte intre lumi, m-a ales.

Nu stiu cum sa o descriu. Am intrat in ea si parca toate ascezele, pustniciile dar si calatoriile din verticala divina mi le-am amintit. Stateam sub candelabrul cu trei brate, zambind si ma gandeam la micul castel interior care s-a nascut din multe, multe retrageri si contemplatii. Si deodata am inteles.

Aceasta chilie care are inaltime, aristocratie si rodire este un mic rezultat al tuturor timpurilor pe care le-am tesut in trupul de lumina al acestei tari.

Si are toate ingredientele frumoase pe care le-am mai intalnit si care in taina lui Acum se dezvaluie la Centru.

Chilia noastra aurie cu un mic candelabru cu trei brate, care atarna parca din Ceruri luminandu-ti interiorul, are o fereastra zambitoare, doua fotolii generoase, o masa-arhivar si un spatiu al tacerii si contemplatiei care sustine trialogul.

Totul e simplu, cald, dezvaluind o aristocratie a spiritului care ma umple deodata cand las povestea locului sa ma patrunda. Privind peste timp mi-am revazut chiliile si am inteles cum revin si se inmultesc darurile in Sfant Numele Tau.

Acest loc al nostru este configurat intr-un triunghi de lumina in care crucea straluceste si este inconjurat de n cercuri de luminite care sustin initierile, regresiile, calatoriile pe firul divin.

Privind mai departe mansarda…ma simt ca si cum as cobora din turnul-faclie si as vorbi Cavaleriilor.

Si nu e de mirare ca prima zi acolo a fost 2 iulie, triunghiul protector fiind format din Sf Stefan cel Mare-Sf Elena-Sf Andrei si inteleg…ca cele trei ateliere pregatite de ghizii mei….de pe 11 iul, 22 iul si 6 august, Cavalerii Luminii si Taina Unimii, Maria Magdalena si Divinul Feminin, Maestrii Triunghiului in salonul primitor ca o cupa ce se varsa in sufletele frumos daltuite de Aripa-Timpului….sunt buchetul de rodiri care ajung la noi, dupa multe asceze in chiliile interioare.