Inainte de a dormi legati-va deci prin intermediul gandului de regiunile universului pe care doriti sa le vizitati pentru a intalni fiintele care le locuiesc ca sa invatati alaturi de ele.

Evident pentru ca aceste mari fiinte sa accepte sa va instruiasca trebuie sa le aratati ca sunteti statornici, credinciosi, dezinteresati ca sunteti gata sa fiti acceptati la scoala lor. Iar aceste eforturi constau mai intai intr-o pregatire. Pe pamant nu suntem admisi la universitati fara pregatire, fara studii preliminare; ei bine pentru a fi admisi la universitatile celeste exista conditii pe care le avem de indeplinit.

Daca va veti exersa de acum inainte ca sa va purificati si sa va luminati corpul fizic va veni un moment in care chiar atunci cand ii veti da cateva ore de odihna veti putea continua de cealalta parte sa va instruiti si chiar sa ii ajutati pe oameni cu spiritul vostru.

Vi s-a intamplat sa va treziti dimineata si sa simtiti ca o clarificare s-a produs in constiinta voastra?

Sunt entitati divine care v-au facut revelatii in timpul noptii. Ceea ce se invata in scoli si universitati nu este adesea decat o reflectare indepartata a adevarului. Adevarata realitate a lucrurilor o puteti invata numai in lumea din inalt.

De aceea in loc sa va grabiti sa cititi cartile dintr o biblioteca ganditi-va ca puteti folosi somnul ca sa va instruiti cerand entitatilor intelepciunii sa va accepte la Scoala lor.

Poate ca la trezire nu va veti mai aminti ce ati vazut si auzit dar acestea vor ramane inscrise in voi si intr-o zi veti fi uimiti sa constatati ca anumite lucruri sunt pe cale sa se lamureasca.

Trebuie sa intelegeti cat de sacru poate deveni somnul atunci cand adormiti cu intentia de a studia in lumea cealalta fiindca acolo primiti adevarata Initiere…

De asemenea in timpul somnului discipolul isi paraseste corpul pentru a se alatura Maestrului sau…. el continua sa se instruiasca langa el si atunci cand se trezeste dimineata chiar daca nu isi mai aminteste exact ce a vazut si a inteles ramane in el senzatia a ceva frumos, luminos ce il insoteste intreaga zi.

Ceea ce un initiat nu poate face in timpul zilei …face in timpul noptii…..Spiritul sau nu doarme deloc, ramane activ. Iata diferenta dintre un Initiat si un om obisnuit.

Atunci cand aveti probleme le puteti scrie pe o hartie si le puteti aseza sub perna.

Exersati pastrand in interiorul vostru curatenia, smererenia, deschiderea.

Sursa: Omraam Aivanhov