Am pornit sa insailez cateva capitale cu trotineta( nu cu calutii din alte vremuri) cumva dusa in aceste locuri de cautari mai vechi, reamintiri, tasniri de Sens. Calatoria noastra a inceput de la Cazane chiar din pestera lui Zamolxe si s-a scris cu usurinta amprentand nu doar ochiul de carne ci si sufletele noastre. Locurile s-au asezat in noi asemenea unei hore: Belgrad, Zagreb, Bratislava, Viena, Budapesta…..in miezul ei activandu-se trairi intense dezvelite de constiinta esentei.

In Zagreb m-am simtit barbat mergand pe drumuri facute din pietre cu multi cai pe langa noi, fie in aparare fie in atac oprindu-ne la rascuci de drumuri si cerand binecuvantare, impletind forta cu bunatatea, un amestec puternic pe care il hraneam cu multa asceza venita de la parintii mei de atunci, evlaviosi, simpli si sinceri care imi randuisera o viata pasnica in care n-am putut sa raman vantul destinului ducandu-ma pe multe meleaguri luptand cel mai adesea…..sau trudind noptile in bratele cuvintelor ceresti …..ce impleteau stelele, copacii, soarele….cu puterile reamintite ale magilor albi.

Versurile divine curgeau …..intr-o limba necunoscuta atat de blanda si de graitoare. Puteam sa simt nucleele de lumina insa nu le putem traduce. Nu acum ….insa drumul parea ca pluteste cu noi randuind …..numai lucruri frumoase.

Ma opream cu trotineta si ma uitam la traseul care avea doua chipuri….robustetea si greutatea de atunci si bucuria si caldura de acum. Si cati n-au trecut pe aici asezand straturi de luminite care au pregatit, cladit, inteleptit acest timp.

Am avut 5 vieti in Croatia …..4 de barbat si una de femeie, negustoreasa…insa cea care m-a chemat in cupa sufletului…..a fost cea de luptator-calator-rugator. Zambeam gandindu-ma la ingerii calatoriei care au fost cu mine prin atat de multe timpuri, calatorii in verticala dar si in orizontala locurilor.

Mergeam rasfoind cartea vietii ….si anumite pagini is descarcau ambrozia…..cu buchete intregi de talcuiri. Nu avusesem familie in viata care a clipocit din rafturile memoriei spirituale ….ci doar o iubire frumoasa, putin impartasita care a stralucit in toate spusele mele ceresti…..simpla si mare cautandu-si rodirea intr-o alta viata.

AraN ghidul meu imi ……raspundea la intrebari:

Ce cautam in acele vremuri? Aurul interior si pacea. Erati calugari in atitudine desi nu ati fost in vreo manastire. O fratie de suflet si sabie.

Si care era scopul nostru la nivelul acelor timpuri? Linistea celorlalti ……va ascundeati, va luptati, va sacrificati fiinta.

Erau multe locuri parasite, atinse de foc si sabie, manastiri jefuite, case plangand. Un palc de soldati ce puteau face?

Puteati deschide un nou timp…..Aveati darurile pacii, bunatatii, increderii in voi.

AraN….in catedrala cea mare din Zagreb am simtit ….timpul oprindu-se asteptand parca Impartasania. Si toti soldatii nuntiti cu Cerurile oprindu-se de pe toate razele….anuntand Inaltarea locului.

Asa e…timpurile ca file ceresti se suprapun ……temele vechi unindu-se cu cele noi ….dand glas marilor daruri.

Si apoi am simtit energia Graalului……. si cuvantul Domnului glasuind in toate sufletele….varsandu-se in toti ca o apa frumoasa. Incordarea si prinsoarea timpurilor a plecat….mi-am vazut cele 3 promisiuni facute fata de aceste meleaguri….dezlegarea lor si apoi Pacea.

Simteam ca multi cavaleri si multe timpuri ……..pregatisera aceasta vreme. Si oftatul s-a transformat intr-o dulceata imensa. Pentru o clipa am simtit Vesnicia ca un Ocean de Lumina. Nu stiu cum sa explic….Una cu Totul. Fara Corp fara Timp. Una.

Apoi ceva ca o statura a clipocit si versul acestei lumi m-a intors aici. Capitalele sunt miezul unul loc, chakra 4 cea in care se intalneste Cerul si Pamantul. Multi le trec cu vederea…le vad doar ca un camp de batalie pentru fortele politice, economice, financiare ale unei tari …..insa nu sunt doar atat pamant, pamant si iar pamant ci …….pamantul care sarata Cerul…..inteleptind miezul.

Cavalerii Unimii au primit aceasta misiune intelegand versul divin al locului. De aceea ai ales si tu sa tesi in Bucuresti initiatic( dupa cum iti place sa spui) si sa curati campurile din Tamasi, Corbeanca.

Stii chiar aveam o parere proasta despre multe capitale……acum parca totul se rescrie…caci ce ar face tarile fara un miez sanatos si radios. Asta inseamna ca toate tarile vor avea ca noi un Bucuresti initiatic?

Toate il vor avea….pana cand hora cea mare a capitalelor va fi un brau luminos al darurilor pentru patria Graalului.

Simt ca aceasta energia atinge din ce in ce mai multe locuri producand transformare, transmutare, transfigurare cu ajutorul copiilor, cavalerilor unimii, fortelor trinitare in actiune.

Au fost trei locuri in care am ingenunchiat in interior si pe care le-am simtit intru totul radioase…….trei catedrale, trei antene cosmice, trei esente, trei magi de la rasarit.

Si toate si-au schimbat chipul…..prin toate timpurile…fiind in Acum Radioase.

Care este triunghiul care le sustine acum? Rabdare, intelepciune, blandete.

Ce ar putea face oamenii care trec pe aici pentru locul acesta?

Sa-l onoreze prin gand, emotie, fapta. Si claditorii divini? Sa aseze in bratele locului, darurile lor.