Cand eram mica obisnuiam sa privesc mult in Soare legandu-ma de el intr-un fel paradisiac. De altfel si mai tarziu am continuat sa merg uitandu-ma pe Cer si cautand macar o raza cu care sa parcurg departarile. Ceea ce ma anima intr-un fel vechi si nou era dincolo de auriu, un punct pe care il desluseam mai degraba in suflet si apoi un triunghi pe care cumva il stiam, al trinitatii cuvantatoare care straluceste in Soare.

Cand nu stiu ce vrea sa-mi spuna un vis de multe ori il vizualizez ca pe o tesatura pe care o agat in Soare rugandu-l sa-i lumineze intelesurile si la momentul potrivit sa le aflu, sa le asez in puzzle-ul interior, sa ma bucur de ele.

Acum am sa va povestesc despre o graire care a venit spre mine si spre noi din Soare.

Eram in apus si rozul, portocaliul cobora usor si toata departarea parea in plutire. Ceva suspendat ca un décor minunat lasat aproape fara miscare doar pentru a fi contemplat.

M-am oprit si am privit in timp ce sufletu-mi se bucura in dezvelire ca de intalnirea cu cel mai drag prieten ca de un trialog minunat plin de talc.

Deodata trei entitati au pasit in triunghiul central la mijloc si glasul lor a atins toata planeta creeand o unica voce , un sunet aproape, cald, bland, iubitor.

Din mijlocul lor au mijit flori ale Soarelui mici si mari care au coborat in sufletele oamenilor inundandu-le cupele cu multe seminte de lumina. Ma uitam si ii vedeam patrunsi pe fratii mei de aceasta coborare dezmierdatoare de acest auriu inchis la gat in negru care parca urma sa irumpa in alte flori ale vietii si ale Soarelui dar al caror timp nu era acum in dezvelire.

Priveam multitudinea de flori rasarite din Soare si intelegeam ca sunt pentru noi buchete necuvantatoare care ne ajuta in crestere, ne ating pasul, ne sustin devenirea.

Apoi planeta a devenit toata doar o Floare o unica Floare a Soarelui si noi petale hranite de Soare in conlucrare toti ca semintele de lumina ce urmau sa irumpa. Priveam germenii si le simteam bucuria si deodata din insasii miezul florii a tasnit o spirala care atins si Cerul si Pamantul bucurand Totul atingand Soarele.

O unica floare hranita de Soare …..si multe seminte cuvantand…Ce tandru vis in ochiul regasirii! Ce aurita mangaiere in cupa lui sunt!