Zilele acestea m-am ocupat de cateva proiecte ce tin de psihologia organizationala respectiv de diagnoze facute unor angajati cu tehnici conventionale. Pe unii manageri ii cunoasteam pe altii nu. Vazand insa profilurile subordonatilor ajungi si la chipul angajatorului chiar daca nu l-ai vazut, nu i-ai aplicat vreun chestionar, nu stii nimic despre el.

Acest lucru( ceea ce e dincolo de val) m-a fascinat de la primele olimpiade de psihologie apoi in facultatea pe care am urmat-o de sociopsihopedagogie apoi a crescut rodind in scolile de spiritualitate primele mele job-uri fiind de psiholog pe metode neconventionale. Pentru mine un profil e pura dezvelire si e firesc dincolo de Decas, 3angle, Lifo, MindMi, chestionarele clasice sa ma duc in miezul acelui om pentru a intelege de ce atrage doar victime si calai desi sunt 40 de angajati, de ce cultura organizationala are multe boli, cultura fiind asemenea caracterului( atitudini si valori marturisite prin comportamente) etc?

Ceea ce vroiam sa va dezvalui este acest triunghi (victima-calau-distant impietrit) in care intram uneori chiar din familie si il jucam si in profesie. Un manager-calau percepe mirosul angajatului-victima aspect care ii permite sa-l manipuleze pe diferiti centri, sa-i induca frici, sa-l lege, sa-i intre in liberul arbitru, sa-l tina in raft daca vrea 5 amante-victime consumandu-le la timpul potrivit sau 5 zei de plastic care sa-l idolatrizeze. Atentie la ce ganduri aveti in pauza de masa, seara, in week-end. Sunt ale voastre sau sunt induse? Reusiti sa va detasati si sa va bucurati de pasiunile individuale, de timpul petrecut cu familia sau aveti fierbinteli si va vine sa culcati cu managerul sau vreti sa-i faceti pe plac managerului cu zambete, fustite scurte, glumite altfel decat v-ati manifestat pana atunci?

In perioadele in care va simtiti afectata chiar posedata activati triunghiul rugaciunii-postului-spovedaniei sau post-metaconsiliere-terapia prin plutire sau post-luviom-trialog cu un ghid-canal sau aplicati tehnici reiki-triunghiul-infoenergetica. Nu va pierdeti sufletul crezand ca daca nu va culcati sau nu ii faceti pe plac managerului-calau va va da afara. Taieti stringurile nebenefice, aduceti bucatica de suflet inapoi, deveniti constienta de ceea ce sunteti, de Cale, daruri propria poveste. Imbracati-va cu vesminte ceresti si nici un manipulator nu va va atinge.

Am intalnit multe doamne-victime rontaite de paianjeni-francmasoni sau manageri manipulatori si credeti-ma tot ceea ce faceau ele era sa-si daruiasca din propria lor putere, lumina, bani, incredere, daruri pentru ca la final sa fie aruncate dupa ce nu mai prezentau interes in cosul uitarii. De-a lungul timpului in vals cu psihologia organizationala si energetica am tot intalnit caracatite-barbati care pacaleau cate 8 doamne deodata dezbracandu-le si sufleteste si furandu-le si fizic tot ceea ce puteau. Si cand cadeau in depresie, insomnie, cand banii nu mai veneau in sfarsit incepeau si ele sa caute. Sunt organizatii negre care asta fac ii invata pe participanti cum sa fure sn( suflet) sa manipuleze, sa intre in liberul arbitru, sa ia lumina, daruri etc. Si multi politicieni trec pe aici. Insa anul acesta ( 2 plus 0 plus 9 plus 1=12=3) ne indeamna sa ne unim cu constiinta christica, sa devenim constienti de maretia noastra, sa ne dezbracam de rolul de victima sau calau sau distant impietrit si sa pasim in centrul nostru exprimandu-ne cu blandete ferma, aspiratiile, idealurile, darurile. Suntem o forta trinitara in actiune, adica tata, mama, copil, un triunghi radiant ce poate sa-si inmulteasca talantii, inteleptind fiecare pas.

Victima atrage calaul si pentru plati din alte vieti insa rescrierea se poate face fara sa mai asteptam ca ultima lingurita a suferintei sa fie data. Intrebati-va in ce rol va aflati? Rolurile ceresti bazate pe marturisirea darurilor sunt pe verticala crucii cele platitoare sunt pe orizontala. Sunteti armonizator, dezvelitor, stalp de lumina sau sustinatorul-fiica al unei familii care doar va mananca de bani sau doar amanta-victima sau doar un nou Hitler sau poate Fifi impietritul? Si dincolo de roluri ….. cine sunteti?

Ca sa nu mai mirositi a victima intrati pe corpul-durere, corpul-umbra si aflati ce atractori atrag calaii din viata voastra?!…. Neincrederea-neiubirea-neiertarea sau neacceptarea tatalui-supararea pe Dumnezeu-furia sau neiubirea de sine-atasamentele-nemultumirea sau naivitatea-lipsa discernamantului-ignoranta sau frica-lacomia-invidia? Ce triunghiuri limitative atrag managerii-calai sau partenerii-calai? Ce parti din voi miros a victima?

Atentie la credinte, emotii, ganduri, generalizari. Atentie la ceea ce cereti.

Victima este usor perceputa si de recrutori si de managerii-manipulatori si in culturile autocrate ea este preferata pentru ca intra usor in rolul de yesman si poti face orice cu ea.

Daca va gasiti in rolul de manager-calau ca sa va razbunati pe tatal lumesc si sa luati cu forta scena e de dorit sa va ganditi la falsii sori gen Hitler, Stalin, Ceausescu si mai ales la finalurile lor de viata. Avem un ragaz de timp in care e de dorit sa ne corectam si cand el a trecut apar semnalele de alarma, somatizarile, bolile, plecarile. Nu merita ca pentru o bruma de putere si banuti sa ne pierdem sufletul. Greselile fata de ceilalti vor atrage situatii in care vom fi tratati exact asa cum am facut-o, vom deveni victime pentru calaii mai grozavi decat noi.

Ca distanti-impietriti e suficient sa va uitati la televizor si sa vedeti ca multi asa se comporta dorind sa se protejeze. Ne amortim constiinta si nici macar nu ne mai rugam pentru oras, tara, ceilalti, nu mai iesim in strada daca e nevoie, nu mai avem curajul sa spunem ce simtim. Ne impietrim pentru ca nu stim sa transformam durerea in intelepciune. Insa nici unul din roluri nu ne ajuta sa crestem spiritual. Putem sta in triunghiul acesta mai multe vieti doar schimband rolurile pana cand intelegerea unei suferinte uriase care ne este data ne va scoate de acolo. Insa are rost sa asteptam nenoricirea ca sa vedem rezidurile care au atras situatia?

Trezindu-va orice rol pitic pleaca in fata soarelui christic care sunteti.

Daca sunteti batute in cuplu intrebati-va ce parti din voi au atras violenta, daca manipulati si apoi sunteti dat afara din organizatie, nu mai aveti bani, nimeni nu va mai iubeste la fel intrebati-va de ce ati atras acea situatie? Daca mai multi barbati nu va suporta raceala intrebati-va cand v-ati impietrit si de ce?

Spirala intrebarilor, spirala darurilor, spirala temelor de viata va pot sustine intr-un mod minunat. Le gasiti pe frecventaom.

Intrebari posibile care va ajuta sa dezactivati aceste roluri:

Care sunt temele mele de viata?

Ce chemari ma anima?

Ce triunghiuri limitative se afla in spatele rolului de victima?

De ce in acest al treilea job am tot manageri-calai?

Ce vrea sa -mi spuna aceasta situatie repetiva in care al 5 partner imi reproseaza ca sunt inghetata?

Ce valori ma calauzesc?

Cu ce triunghiuri luminatoare imi chisticizez caracterul?

Ce credinte ma aduc in plasa paianjenului?

Ce sabotori psi ma aseaza in rolul de amanta-victima?

Care este scopul meu in viata?

Ce inseamna pentru mine familie divina?

Cum ma gandesc sa-mi onorez Calea?

Ce daruri ma cheama?

Cine sunt?