Unii manageri cred ca numarul mare de angajati, cantitatea impresionanta de idei, ploaia de proiecte, agitatia, stresul, sindromul ceea ce facem noi este foarte important, orgoliile….pot extinde impresionant un business. Oricat de mult ne-am duce pe orizontala colectionand competente oameni, alergatura …fara verticala ( directie si virtuti care sa sustina business-ul), afacerea poate cadea asemeni unei pisici obeze exact de pe scaunul de unde a si inceput.

Bolile unui business tasnesc din nealiniere la un un plan mai inalt decat chiar planul de business, planul sfintei trinitati, arhistrategia de lumina.

Poate suna straniu sa cauti sa simti la nivel de suflet daca o fapta sau o idee sau o directie are acceptul sfintei trinitati insa propria noastra constiinta stie si ea ne poate ghida foarte bine in labirintul alegerilor.

Atunci cand ati pus o intrebare universului si raspunsul pare ca nu a venit, folositi triunghiurile de virtuti in luarea deciziilor si veti simti cum se deschide directia, cum se aprind aripile afacerii, cum entuziasmul va inunda.

Desigur nu vom simti acest flow daca stam in dualitate, barfim, suntem plini de suparari si nemultumiri, tocmai ne-am aruncat sotul in strada si picotim pe umarul libertinajului, luam droguri, bem de stingem si tot asa.

Verticalizarea unui business presupune alinierea fiecaruia in interiorul lui la soarele christic.

Si cum ar putea straluci un proiect sau un business pe razele bucuriei, iubirii, caldurii, intelepciunii, discernamantului, prosperitatii, pacii daca unii angajati isi cultiva cu atentie caderea, stingerea, moartea?

Atunci cand incepeti sa va judecati managerii, antreprenorii, cultura intrebati-va simplu ce parte din voi straluceste si daca ati asezat-o in soarele comun? apoi continuati introspectia si intrebati-va ce parte din voi tipa (prin judecata pe care o faceti) si cum ati putea pansa acea rana?

Cand ochiul nostru interior nu este curat ….. totul pare patat.

Nu putem cere stralucire, avant si fericire daca noi nu le-am activat in interior.

Verticalizarea unui om, a unei echipe, a unui business presupune constientizare, acceptare si aliniere continua nu doar prin cuvinte ci si prin fapte reale, vii, autentice, sincere, radiante.

Si din aceasta verticala a fiecaruia se desfac aripile si marea bogatie a unui afaceri.

Ce fel de soare se poate activa din dualitate, barfa, neincredere sau din dispret-furie-judecata sau din lasa-ma sa te las-dualitate-tradare sau din agresivitate-suparare-mi se cuvine? Pot fi si acestea valorile unui business dar nu si vitutile lui?!….