In rasarit se activeaza temele zilei, darurile ei, lucrarile pentru ca in apus sa inchidem cercurile de intelegere si in vals cereresc sa ne intalnim cu familia de lumina in timpul somnului, prin vis sau meditatie, adancind partitura, bucurandu-ne.

Apusul este trecere si in inalt o sarbatoare pentru ceea ce noi am asezat la Centru.

De multe ori in tropotele cailor zilei nu simtim duiosia drumului, blandetea lui, nu auzim graiul lui insa pe inserat stand pe prispa, in balcon sau in gradina putem sa asezam in cupa interioara feliile de intelepciune care coboara din tortul celor 8-12 ore petrecute in lume.

Nu lasati triunghiurile zilei fara cuvantare. Sensul lor poate fi cules la mijloc, integrand.

Daca provocarea zilei a venit in triunghiul descris de orgoliu-atasament-ignoranta lucrati cu ghizii vostri pentru a activa smerenia-detasarea-intelepciunea. Spalati provocarile zilei in apele triunghiului iertarii apoi uniti-va cu sferele ceresti prin mantrele unimii. Sunt Una cu Smerenia, Una cu Detasarea, Sunt Una cu Intelepciunea, Sunt tot ceea ce Sunt, Eu Sunt.

In apus cu inteleptii alaturi, covorul zilei este mai stralucitor, bucuria este mai aproape.

Incercati sa mancati putin seara, sa nu deschideti televizorul, sa lasati un pic rochia contemplatiei sa va aduca in cupa interioara, talcurile zilei. Atunci cand pomul vietii s-a scuturat si semnificatiile au aparut impartasiti-le cu ceillalti, copiii, sot, prieteni, cu drag, blandete, smerenie lasand ca aceste nuclee de lumina sa pluteasca vesnicizand relatiile in ochiul divin.

Un apus intelept este o traducere a Cerurilor in partitura zilei. Un apus plin de Sens este o revarsare de talcuri in Cupa interioara.

De aici si numai de aici incepe zborul noptii…..