Este util, pentru avansarea noastra pe drumul invizibil pe care mergem, sa intelegem cand avem un punct de vedere si cand avem vederea de ansamblu ca si fundament al atitudinii si actiunilor noastre.

Punctul de vedere apartine instantelor intermediare ale fiintei noastre, subpersonalitatilor, ego-urilor sau cum vreti sa le mai ziceti acestor fatete ce trebuie rotunjite pentru a ajunge la diamantul nostru interior. Amuzant este ca si ego-urile aceleiasi persoane au puncte de vedere diferite intre ele. Ducand la disensiuni, conflicte si dispute interioare. Acesta este motivul pentru care de multe ori ne spunem ca „ne-a luat gura pe dinainte”, regretand sincer actiuni pe care le-am facut, spunandu-ne sincer „nu stiu ce-a fost in capul meu”. Evident, lucrurile merg si mai in profunzime, si ego-ul avand anumite oscilatii in jurul unei linii centrale pe care acesta se manifesta. Spiritul acela intra in suferinta din cauza descentrarii de la Vointa divina, a dorului de a manifesta Sinele Divin, prezent in el, ducand la stari proaste, dezamagiri si pana la alte tipuri de descentrari mai avansate ce nu merita mentionate.

Dar si ego-urile noastre au de multe ori opinii diferite fata de ego-urile celor de langa noi. Evident, exista relatii egotice care functioneaza bine – vezi aliantele de la birou bazate pe barfa sau iesitul la tigara impreuna (care nu este decat o manifestare a unor ego-uri ce se inteleg bine intre ele si au nevoie de quality-time:) Si pentru oamenii aflati pe drumul treziei exista aceasta capcana la orice pas. Pentru ca, sa luam in considerare ego-urile unui suflet – criticul nemultumit de orice, nazurosul care cere atentie dar o respinge cand i se ofera si hiper-atentul la nevoile oricui din jur. Toate aceste fatete sunt ale aceleiasi persoane. Ele se manifesta independent, la momentele cand reusesc sa puna mana pe volanul unei fiinte. Dar, aceasta persoana poate avea o relatie cu o alta, care are si ea, la randul sau, cateva fatete de slefuit. Sa spunem ca aceasta are ca si ego-uri: mironosita care cere epoleti zilnic, laudaroasa care se crede buricul pamantului si convinsa ca doar ea are dreptatea. E clar ca mironosita si hiper-atentul se inteleg si sustin de minune. E clar si ca nazurosul si criticul o urasc si abia asteapta sa ii ceara socoteala.

Este clar ca, pana la trezirea completa, in care vom simti, vedea si actiona constienti de toate motivatiile, intentiile si repercusiunile asupra celor din jur, va trebui sa mai apara astfel de meciuri ale ego-urilor noastre, care nu sunt altceva decat note de plata karmice, cu scadenta in aceste vremuri.

Dincolo de aceste puncte de vedere insa, se afla vederea de ansamblu. Aceasta apartine Sinelui nostru divin, care accepta si intelege toate punctele de vedere, pentru ca se afla pe varful muntelui. Centrarea cu Sinele nostru divin este cheia de a alchimiza orice conflict si de a iesi din orice disputa. Alinierea se poate face simplu, prin intentie, nu inainte de a ne cere iertare de la partenerul nostru din acea clipa.

Te invit ca in astfel de momente sa rostesti, la nivel subtil urmatoarele afirmatii, cu atentia centrata pe realizarea acestei intentii:

Accept aceasta situatie, menita sa ma faca sa devin mai bun. Inteleg ca aceasta clipa este perfecta si fara de cusur. Imi cer iertare de la aceasta fiinta si de la tot ce este viu pentru momentele in care am actionat inconstient. Permit acum Vointei divine sa se manifeste in ceea ce gandesc, spun si fac. Fie ca in aceasta clipa sa actioneze prin mine divinitatea, catre cel mai benefic mod de a construi acest moment.

Aceasta este una dintre cheile pentru a capata vederea de ansamblu. De acolo, lucrurile vor arata mult mai frumos. Vizionare placuta!