Inainte de a cobora aici, in viata dintre vieti, cu ghizii nostri alaturi, am urmarit pe ecrane holografice valsul sferelor pe spirala inaltarii. In vers divin aceasta taina ni se dezvaluie la Centru prin trei nuclee de lumina: regasire, fuziune, impreuna suntem Una. Pe bolta recunoasterii de sine, triunghiurile formate din sfere ne imbraca ca niste vesminte ceresti viata dupa viata, urmand procesul de christicizare pana la Marea Fuziune.

Cu fiecare triunghi absolvit valsul se activeaza sferuta care esti fuzionand cu iubirea, compasiunea, recunostiinta apoi cu blandetea, caldura, frumusetea apoi cu rabdarea, smerenia, intelepciunea pana cand toate triunghiurile unimii sunt atinse, micile fuziuni conducand la Marea Contopire.

Valsul acesta ne dezvaluie in clarul sufletului ca intregirea noastra a fiecaruia dar si fuziunile in Impreuna-Una sunt stiute de noi si sustinute de Triunghiurile Calauza.

Spirala se invarte iar sferele se ating, se suprapun, stralucesc, radiaza, canta, ating Totul descarcand unitati de Sens. Din Marea Sfera Centrala, Sfanta Treime ne imbratiseaza prin toate graimile trinitare cu care ne-am imbracat in toate vietile. La finalul valsului toate sferele fuzioneaza in Impreuna-Una, dand glas taramului numit Acasa.

Cu acest sentiment de contopire cu Totul, de dor de Regasire, de nunta in Unime coboram cu totii si el sta la carma evolutiei noastre pana cand valsul e complet cu toate triunghiurile formate din sfere in Impreuna-Una.

La intoarcere dupa fiecare viata dar si atunci cand ne pregatim o noua aterizare, acest vals este contemplat de sufletul nostru care tanjeste dupa dulceata lui, viul zborului, marea fuziune. In marile deschideri ale sufletului, in cupa bucuriilor intregitoare, in intalnirea cu darurile acest vals reapare, unind Cerul si Pamantul, deschizand portile Intregirii, contopind Sferele care Suntem cu Totul-Una.

Ca sa dati drumul acestul vals in voi e suficient sa va opriti un pic in Centru, vibrand cu intreg Universul.

In buchetul Vietii, valsul isi dezvaluie pasii in chiar hora triunghiurilor potentatoare, trezitoare, ascensionale, ale unimii pe care sufletul vostru o stie.