De la nastere venim echipati unii cu 90 de unitati de incredere altii cu un milion altii fara incredere, un fel de zestre determinata de meritele noastre din alte vieti. Pe masura ce ne creste lumina christica prin impartasanie, pilde, fapte de lumina, aceste unitati de incredere ne vor dezvalui CREDINTA adica TRIUNGHIUL cu VARFUL IN SUS, SINELE DIVIN daca parintii ne vor hrani insa atasamentele, orgoliul, competitii, aceste unitati de incredere se vor transforma in orgoliu, hranind triunghiul cu varful in jos, sinele inferior, ego-ul.

Increderea cand nu se uneste cu Cerul e fudula, rece, impietrita cand se dezvaluie alaturi de smerenie-Faca-Se Voia-Ta-Iubire devine Credinta puternica, Cuvant inaltator, Cunoastere divina.

Poate nu este intamplator faptul ca de la un IQ de 180 in Sus, laureatii premiului Nobel, Inventatorii, pictorii, literatii, cu totii au recunoscut ca nu ei au creat, ci o Inteligenta mai presus decat ei le-a deschis portile inovatiei sau ale poeziei inaltatoare. Pana acolo intalnim si lideri luciferizati si lideri cu credinta. Dar ce inseamna credinta? Nu este baticul, forma, cutuma pe care am vazut-o in biserici ci reamintirea, unirea cu Cerul, cunoasterea divina pe care o aplicam constient in ceea ce facem.

Credinta nu inseamna separare: eu sunt grozav merg la biserica tu nu mergi deci nu esti credincios. A crede inseamna a uni Cerul cu Pamantul in Sfant Numele Tau, adica a te face Graal, Cupa, si a lasa Cuvantul Domnului sa coboare si sa creeze prin tine. Al treile triunghi ne reveleaza acest inteles pentru ca cel cu varful in sus este Credinta, cel cu varful in jos este Increderea lumeasca( in diplome, premii, note, competitii, case, masini) iar cel din mijloc este Faca Se Voia ta.

Daca ar fi sa urmam linia clasica si am desena o casuta ei bine stima de sine inalta si stabila, inalta si instabila, scazuta si stabila, scazuta si instabila ar alcatui patratul vietii( sunt 4 colturi) iar stima de sine optima cea care ne conduce la Faca-Se Voia Ta( pentru ca se bazeaza pe dreapta masura) este cea care zambeste din centrul triunghiului cu varful in sus( cel care descrie casa pe stanca, cea pe care nu o mananca moliile), acoperisul casei…locul unde suntem protejati de inundatii, luptele de ego-uri etc. Stima de sine este formata din imagine de sine, incredere in sine, iubire de sine, acceptare de sine, iertare de Sine.

Dupa fiecare proba a destinului trecuta, primim unitati de credinta, unitati de iubire, unitati de discernamant. Atunci cand nu reusim si ne prindem in generalizari negative, etichete disonante, suparari, unitati de credinta se subtiaza, cand multumim experientei si intelegem, unitatile de credinta cresc.

Desenati-va ca un soare cu mai multe raze, fiecare tasnire luminica descriind o relatie. Pe ce raza a vietii manifestati subincredere, pe care aveti supraincredere? Cum va afecteaza aceasta constatare…..valsul cu viata? Cum puteti atinge increderea optima?

Adeseori ne legam increderea de proprietati, un job bun, o mostenire fabuloasa pana in ziua in care le pierdem. Unde mai este increderea?

Increderea sau in( credinta) este chipul christic care radiaza din Tot si Toate dezvelind intelepciunea, iubirea, blandetea Triunghiului Divin.

Cred in Tine Una

Si slujesc in Sfant Numele Tau.

…..

Cand simtiti ca nu sunteti incredere……..repetati in voi un triunghi: Sunt Incredere, Radianta, Curaj, Sunt Tot Ceea ce Sunt, Eu Sunt.

….

Va invit pe 22 iunie ora 18 30 la un atelier dedicat Increderii in Sine. Mai multe gasiti pe www.frecventaom.ro