M-am gandit sa povestesc cu voi despre acest frumos indrumator care este visul, un far, un deschizator de porti, o trecere.

Adunati ziua de nastere cu luna in care v-ati nascut si veti ajunge la varsta valului, cel care va ajuta sa luati deciziile potrivite ca sa reintrati pe bulevardul divin, cel care va spala de inertie, credinte limitative, piticisme, cel care va  insoteste in lucrarea divina pe care ati ales-o.

Pe aceasta creasta inspumata apar visele initiatice, visele de trecere cele care va arata urmatoarele verigi de drum si va ajuta in a construi puzzle-ul divin al unei etape.

Pentru mine cifra valului este 9(7 nov 1974) ceea ce inseamna ca din 9 in 9 ani fac treceri mari de la cerc de intelegere la altul iar in arhitectura visului aceasta inseamana ca din 9 in 9 zile primesc imbunatatiri, primeniri, unitati de Sens.

Imi reamintesc cu mare bucurie de visul care m-a descatusat, m-a centrat si m-a ajutat sa intru pe linia de destin cea mai potrivita pentru evolutia mea.

Aveam 18 ani, eram dupa un an de boala, intalniri cu moartea, dureri si in dragul noptii, m-am vazut pe un camp plin de foc cu gheare care incercau sa ma prinda iar eu o chemam cu tot sufletul pe Maica, zburam catre Ea, cautand-o, cerandu-i ajutorul, iubind-o. Abia catre finalul visului dupa multa lupta cu flacarile m-a imbratisat si in tandra regasire, am fuzionat.

M-am trezit si am pornit catre Frasinei, una din manastirile mele de suflet, unde in dragul regasirii, m-am vindecat.

Visul acela a avut pentru mine 9 intelesuri: Intoarcerea la Centru, regasirea Mamei Divine, Zborul, Un nou Drum, Imbratisarea, Paradisul, Acasa, Braul de lumina, Fuziunea.

Mai tarziu la 36 de ani un vis care mi-a deschis multe porti de intelegere a fost acesta: Stateam pe locul vechiului schit care a ars, fostul meu apartament din Aparatorii Patriei si bisericuta din fata casei era retezata pana la brau iar preotii ne cereau ajutorul  sa refacem Templul dintru Inceput , sa unim vechiul schit cu noua biserica. Si boltile se refaceau de la Sine inaltand locul, deschizandu-l in lumina.

M-am trezit si am stiu ca visul acela marca o Trecere pentru locul in care stateam dar si pentru mine. Si semnificatiile lui erau aceastea: Templul lui Unu, Recunoasterea Preotesei, Maestru Trecerilor, Regasirea, Unimea, Biserica ortodoxa retezata, Cina cea de taina, Radacini de lumina, Bolti.

Tot in aceeasi varsta am primit un vis frumos si plin de talc in care inca imi mai spal tesatura interioara….Toata istoria lumii cea dintru Adevar era inscrisa pe ziduri de Templu care se uneau cu Cerurile, tavanul fiind insasi Bleoul infinit care se revarsa peste toate acele picturi tesute parca in fir divin cu Gratie, asezand Totul spre a fi recunoscut si desavarsit in Unime. Insa ceea ce ma uimea si coplesea era Omul care sustinea Istoria si Cerul ca un Stalp de Lumina.

Semnificatiile acestui vis care a marcat o mare Trecere de la un cerc de intelegere la altul au fost acestea: Stalpii de Lumina, Istoria dintru Adevar, Tavanul-Cer, Unimea, Omul, Templul care Suntem, Infinitul, Totul-Una, Picturile facute in Gratie.

Visele de Trecere sunt corespondente cu Divinul din Noi, Regasiri si Intregiri in Unime. Atunci cand nu le vedem firul divin si nu le urmam ele revin, umplandu-ne cu intelesuri dar si cu energia necesara pentru a face trecerea.

Aceste vise sunt din supraconstient nu din subconstient si deschid porti de lumina.

Pe bolta lui Acum, visele de Trecere sunt si stele si veghetori si degete divine.