Privind pasii pe care ii face Omul limpede, frumos, innaripat  am simtit sa vorbesc despre autoritatea cunoasterii mijlocite si nemijlocite, autoritatea stilului si autoritatea emanatiei.

Prima ne este la indemana, de altfel invatamantul traditional ne indeamna sa o construim insa ea are nevoie de traire cereasca pentru a nu fi biet morman de informatii. Si inainte de a se cristaliza in Centrul nostru, suntem invitati sa ne punem anumite intrebari in asa fel incat sa simteam Calea si valsul cu ea. Ce ma anima in ceea ce fac? Care sunt chemarile mele? Ce doruri imi limpezesc Drumul? Aceasta autoritate este in adevar o dezlegare, o recunoastere, o reamintere si ea insaileaza multe vieti in care un talent a fost slefuit sau o intelegere s-a ridicat pana pe deal urmand sa urce Muntele chiar Acum in bucuria regasirii.

Cunoasterea nemijlocita sau revelata, venita prin scris conectiv, channeling, intuitie, patrundere in vers divin este o spirala a talcurilor care coboara atunci cand cupa interioara este pregatita. Copiii o acceseaza foarte usor la fel si adultii deschisi, liberi, zburatori. Este aceea cunoastere care atinge sufletul, largindu-l, umplandu-l, limpezindu-l.

Uneori nu gasim explicatii stiintifice pentru ea insa ceva din noi ne spune ca ea vine din adevar si ceea ce simtim lasand-o sa dospeasca e bucurie interioara, drag de toate, flow.

O curgere minunata asemeni unor izvoare frumoase patrund in interior ….deschizand porti interioare poate zabrelite de multa vreme.

E o cunoastere vie care va atinge toata fiintarea activand razele interioare. Nu vine pe cai batatorite, e plina de ambrozie, caldura, avant.

O parte din ea va atinge din cartile de lumina insa poate aparea si neasteptat, simplu, firesc, minunat ca o ploaie frumoasa de insight-uri invitand Omul sa straluceasca asemeni unui Soare.

Autoritatea stilului presupune o cristalizare a cunoasterii milocite si nemijlocite, mai multe excursii facute in interior care definesc din aproape in aproape un stil coerent, frumos, emitent.

Si stilurile au culori, miros, geometrie. Stilurile intepatoare ne ating neplacut si de multe ori ne simtim agresati de ele in timp ce stilurile aurite, rotunjite, mirosind primavaratic ne ating intreaga fiintare trezind in noi ceva, o innoire, o inflorire, o rodire.

Autocratii, rigizii asemeni unor cuburi sau dreptunghiuri nu se rostogolesc usor, sunt greu de digerat in timp ce suportivii, elasticii, flexibilii, creativii frumosi, aprinsii, caldurosii, iubitorii, bucurosii intra in valsul zilei ca niste sfere sustinand trecerile dand drumul gradinilor interioare sa vorbeasca.

In versul unei echipe e de dorit sa te intalnesti cu toate stilurile intarind insa primavara interioara.

Autoritatea emanatiei este greu de cucerit pentru ca ea depinde de aceea cunoastere traita in Ceruri si adusa apoi pe pamant adica tradusa in comportamente pline de iubire, bucurie, intelepciune precum si de un stil radios care cu toate razele lui atinge Cerurile interioare ale angajatilor.

La baza muntelui se afla autoritatea cunoasterii, la mijloc a stilului si in varf se afla a emanatiei.

A intra intr-o incapere si a nu spune nimic insa intreaga  camera sa fie luminata, acesta este autoritatea emanatiei. Recunoastere, plin, bucurie de a radia nu pentru apluaze ci pentru a sustine Trecerea, simplu, firesc purtand cununa rabdarii, intelepciunii, caldurii, frumusetii, adancirii, iubirii.

Acesta este varful muntelui cand cuvintele pleaca insa rodirea e vie si oamenii din jur se hranesc cu un indefinit innoitor.

Incercati sa va contemplati Muntele. Unde sunteti in versul autoritatilor?

Mai mult vom vorbi si la atelierul din 20 aprilie.