Nu am pregatit nicicum ziua de 7 noiembrie insa Universul a creeat o poveste frumoasa pentru dragalasul moment in care am coborat pe toboganul energetic imbratisand planeta-fiica, Geea. Eram in jungla din Chitwan, Nepal si la ora 7 dimineata am fost invitati sa coboram pe rau cu o canoe din lemn (amintind de vremurile dintru inceput) si sa salutam crocodilii, maimutele, pasarile, intreaga natura. Sopotind in sufletul nostru insa cu gurita inchisa ascultam apa si mai ales fosnetul junglei si cuprindeam cu ochii interiori culorile acestui loc, viata ascunsa, intreaga vegetatie care parca ne vorbea.

Curgeam pe apa interioara asezand pe lantisorul regasirii, linistea de a ma intalni cu crocodilii, zambetul cu care ii imbratisam pe elefanti, joaca in care intram alaturi de maimulte. Si totul era firesc si simplu fara fundite sau excese pentru ca turismul in Nepal este frust, inocent si fara masca. Si ma uitam din cand in cand la copiii mei care intrasera in tacere ca si cum ar fi recunoscut-o si nu miscau barcuta ca sa nu o dezechilibreze si intelegeau deodata ca suntem un tot si fiecare onora natura cu pacea lui interioara, iubind fiecare liana, asezand sferele frumusetii pe fiecare piatra, salutand cu sufletul fiecare vietuitoare. Si sentimentul de Impreuna suntem Una s-a varsat din plin peste toti turistii si peste rau si peste vietuitoare insailand in tacearea binecuvantata, multa iubire!!!

Am rasfoit cu minunile mele 11 crocodili si ne-am bucurat de zborul unor minunate pasari care parca vrajite ne aruncau din penaj, dare de lumini, triluri de bucurie!!! Apoi ne-am intors in casutele noastre-cocostarc si am asezat a doua parte a cartii junglei in noi (dupa cum spune Stefan)dupa care am pornit sa gustam natura pe spatele elefantilor, atingand frunzele, mangaiand cu ochii caprioarele, privind din nou crocodilii, uitandu-ne la joaca maimultelor dar mai ales tesand in reteaua acestui loc nepervertit de comfort, pace, bucurie, iubire si alte daruri intregitoare!!!!

Dupa revarsarea de verde ne-am retras in micul restaurant circular unde un glas minunat ne-a asezat in rafturile sufletului, versuri nepaleze, har si drag!!! E multa jale in acest spatiu de incheietura insa si multa revarsare de Sens!!!! Nepalul este o tara simpla ce glasuieste parca dintru Inceput, fara fard si fara ruj, zambind din toate colibele, din tot praful, din toata saracia, ca un copil dragut, jucaus, insa murdar asteptand Soarele sa-i limpezeasca Chipul!