Intr-o anumita etapa de evolutie unii dintre voi ati imbracat cu siguranta unul din cele trei roluri: intimidat, distant, investigator sau calau, fals salvator, victima. Va sunt cunoscute?

 Daca ati depasit rolul/ rolurile, remarcand mesajul si darul lor inseamna ca ati iesit din triunghiul limitativ care exprima de fapt strategia prin care ati controlat pe ceilalti sau modalitatea prin care v-ati lasat controlat si va aflati in drum sau poate chiar ati intrat intr-un triunghi potentator.

 Atunci cand va vine sa plangeti destul de des, cand va apasa un aspect al vietii, cand un anumit plan nu rodeste oricat v-ati stradui, cand nu va simtiti implinita, va aflati intr-un nod existential care poate fi decriptat si desfacut cu ajutorul acestui sistem intitulat TRIUNGHIURILE SCHIMBARII.

 Un nod existential este un conglomerat de cauze (greseli repetate, ganduri  obsesive, credinte limitative, patimi, o conceptie nesanatoasa privind viata, emotii negative, neiertari, legaturi s.a) care paraziteaza unul sau mai multe planuri de viata.

 O amica de-a mea, Georgiana se vaita constant ca viata ei sexuala se impotmolea in aceleasi aspecte: rutina, lipsa de fuziune si sinronicitate dintre ea si sotul ei, absenta dorintei, sincopele de armonie, necunosterea registrului senzual a unuia fata de celalalt. Toate acestea generau nemultumiri, certuri, retrageri, ganduri negative afectand intregul tablou familial inclusiv performanta profesionala.

Acesta simptomatica ne reveleaza prezenta unui nod caruia trebuie sa-i aflam cauzele. Prin exercitii de introspetie, meditatie, rugaciune, simple intrebari, o discutie cu un prieten sau cu un maestru, masuratori cu ansa radiestezica, putem sa identificam ce anume  blocheaza acest plan si in felul acesta sa tratam triunghiul limitativ in care Georgiana se afla. El poate fi format din:

1: greseli fata de sex, neiertari fata de barbati, asteptari

Sau

2: legaturi, traume, atasamente

Sau

3 frici, conceptie nesanatoasa privind sexul, dependenta  

Triunghiurile limitative sunt  formate din calitati folosite in exces, trasaturi slab aspectate, credinte limitative, atitudini regative, noduri mentale si emotionale, patimi si roluri in care dispunem de ceilalti sau ceilalti dispun de noi. Ele stau la baza nodurilor existentiale.

 Daca negam aceste triunghiuri sau le dosim ele isi amplifica puterea asupra noastra revenind in momente de vulnerabilitate cu forte din ce in ce mai mari.

Orice triunghi limitativ gazduit in interiorul nostru prea mult timp,genereaza stari conflictuale, tulburari emotionale, neimplinire, boala.

El se poate proiecta in mai multe planuri ale vietii noastre, pentru a se face vizibil. Important este sa scoatem ochelarii automatismelor de gandire si actiune si sa-l decupam, asumandu-l, decriptandu-l si eliberandu-l din viata noastra.

Exemple de cauze care pot alcatui triunghiuri limitative: regretele, teama, atasamentele, cameleonismul, orgoliul, furia, gandurile obsesive, controlul celorlalti si al vietii, negarea, evitarea, eu am intotdeauna dreptate, vinovatia, neascultarea, deznadejdea, neincrederea in tine, rigiditatea, supusenia, pasiunea pentru detalii, cred ca stiu, nu pot ierta, dusmania, dependenta de droguri, confuzia, anxietatea, depresia, indecizia, analiza exesiva s.a.

Orice problema e o caluza care coboara in interiorul nostru pentru a scoate la suprafata, neacceptari, neiubiri, aspecte nerezolvate, neintegrate care se repeta si care nu ne ajuta sa elevam spiritual.Problema e un carlig…..care agata si aduce in aproape, emotia, gandul,automatismul  asupra caruia trebuie sa lucram.

De multe ori intuim cand se apropie o problema. Interiorul nostru e mai incins, mai nerelaxat, ceva electrocutat bordeaza atmosfera, o stare grea planeaza peste tot.

Problema este atrasa de dezordine. Intr-un climat de ordine, pace, bucurie, nu exista probleme. Ea apartine doar orizontalei umane perfectibile si energiilor vechi.