Intr-o anumita etapa evolutiva ati imbracat cu siguranta unul sau poate chiar toate cele trei roluri: intimidat, distant, investigator sau calau, fals salvator, victima. Va sunt cunoscute?

Daca ati depasit rolul/ rolurile, remarcand mesajul si darul lor inseamna ca ati iesit din triunghiul limitativ care exprima de fapt strategia prin care ati controlat pe ceilalti sau modalitatea prin care v-ati lasat controlat si va aflati in drum sau poate chiar ati intrat intr-un triunghi potentator-trezitor dand glas unei noi etape.

Atunci cand va vine sa plangeti destul de des, cand va apasa un aspect al vietii, cand un anumit plan nu rodeste oricat v-ati stradui, cand nu va simtiti implinita, va aflati intr-un nod existential care poate fi decriptat si desfacut cu ajutorul acestui sistem intitulat TRIUNGHIURILE SCHIMBARII.

Un nod existential este un conglomerat de cauze (greseli repetate, ganduri  obsesive, credinte limitative, patimi, o conceptie nesanatoasa privind viata, emotii negative, neiertari, legaturi s.a) care paraziteaza unul sau mai multe planuri de viata.

O amica de-a mea, X, se vaita constant ca viata ei sexuala se impotmolea in aceleasi aspecte: rutina, lipsa de fuziune si sincronicitate dintre ea si sotul ei, absenta dorintei, sincopele de armonie, necunosterea registrului senzual a unuia fata de celalalt. Toate acestea generau nemultumiri, certuri, retrageri, ganduri negative afectand intregul tablou familial inclusiv performanta profesionala.

Prin exercitii de introspetie, meditatie, rugaciune, simple intrebari, o discutie cu un prieten sau cu un maestru, masuratori cu ansa radiestezica, trialog, regresie, initieri, astrograme putem sa identificam ce cauze sunt in spatele acestui nod sexual si in felul acesta sa tratam triunghiul limitativ in care X se afla. El poate fi format din:

1: greseli fata de sex, neiertari fata de barbati, asteptari

Sau

2 suparari pe viata, abuzuri sexuale din alte vieti, neaccceptarea a aceea ce este asa cum este

Sau

3 frici, conceptie nesanatoasa privind sexul, refuz 

Sau

4 nevoia de a controla, frica sa nu ramane insarcinata, egoism

Sau

5. Lipsa de integritate, minciuna, nevoia de recunoastere prin mai multi barbati/ femei

Triunghiurile limitative sunt  formate din calitati folosite in exces, trasaturi slab aspectate, credinte limitative, atitudini regative, noduri mentale si emotionale, patimi si roluri in care dispunem de ceilalti sau ceilalti dispun de noi. Ele stau la baza nodurilor existentiale.

Daca negam aceste triunghiuri sau le dosim ele isi amplifica puterea asupra noastra revenind in momente de vulnerabilitate cu forte din ce in ce mai mari.

Orice triunghi limitativ gazduit in interiorul nostru prea mult timp genereaza stari conflictuale, tulburari emotionale, neimplinire, boala.

El se poate proiecta in mai multe planuri ale vietii noastre, pentru a se face vizibil. Important este sa scoatem ochelarii automatismelor de gandire si actiune si sa-l decupam, asumandu-l, decriptandu-l si eliberandu-l din viata noastra.

Exemple de cauze care pot alcatui triunghiuri limitative: regretele, teama, atasamentele, cameleonismul, orgoliul, furia, gandurile obsesive, controlul celorlalti si al vietii, negarea, evitarea, eu am intotdeauna dreptate, vinovatia, neascultarea, deznadejdea, neincrederea in tine, rigiditatea, supusenia, pasiunea pentru detalii, cred ca stiu, nu pot ierta, dusmania, dependenta de droguri, confuzia, anxietatea, depresia, indecizia, analiza exesiva s.a.

Orice provocare insotita de emotie reprezinta in adevar o caluza care ne invita sa scoatem la suprafata, neacceptari, neiubiri, aspecte nerezolvate, neintegrate care se repeta si care nu ne ajuta sa elevam spiritual. Si da putem aluneca cu un triunghi limitativ sau chiar putem cadea. Aceste chipuri plangacioase le putem gasi si in neamul nostru: neiubire-neacceptare-suparare sau nemultumire-orgoliu-dispret sau furie-nerabdare-suparare.  Triunghiurile limitative pot fi formate si din aresturi fata de cunoastere-putere-daruri sau fata de sex-iubire-cuplu sau fata de iubire-bucure-pace. Daca in mai multe vieti ne-am batut joc de sex prin abuz sau refuz si fata de iubire si fata cuplu, pot veni peste noi astfel de colivii invizibile.

Provocarea ca de altfel si criza sau desincronizarea sunt atrase de dezordine. Intr-un climat de ordine, pace, bucurie toate furtunile trec usor. Cand se activeaza norul sustinut de un triunghi limitativ sau mai multe verificati ce parti din voi l-au atras?!!!… Se manifesta si in neam? Care sunt darurile lui pentru voi?

Pentru a nu va rostogoli in prapastia deznadejdii pasiti in triunghiul iertarii facandu-va iertarile fata de Tot si Toate ( cu oftat, cascat, lacrimat) apoi imbracati-va cu o rugaciune sau o mantra care va este draga. Repetati-o de 40 de ori. Daca valsul acesta al sferelor e format dintr-un triunghi sau mai multe rugati aceste forte treimice sa va dezvaluie cauzele pentru care se manifesta un anumit nod sexual, emotional, existential.

Exemplu de vals al sferelor: Sunt Una cu Iubirea, Armonia, Pacea, Sunt Tot ceea ce Sunt, Eu Sunt sau Recunosc Armonia care Sunt, Iubirea care Sunt, Intelepciunea care sunt si Tot ceea ce Sunt in Sfant Numele Tau.

In procesul dezvaluirii patrati frecventa recunostiintei nu a judecatii invitand triunghiul calauza sa va arate cauzele pentru care un nod s-a manifestat sau o bucla emotionala precum si darurile lor in viata voastra.