Triunghiul celest nu este format din trei laturi egale si din trei marturisiri in Unime, trei sfere, trei intelegeri, trei protectori, trei maestrii.
El este un amplificator, o calauza deghizata, un dirijor pe cararile subtile ale vietii spre Acasa acel taram pe care il simtim in chip christic in timpul rugaciunii, iubirii, calatoriilor initiatice, valsului cu frumusetile vietii.
In viul regasirii triunghiurile formate din virtuti, initieri, intelegeri ne dezvaluie Calea, Adevarul, Viata reamintindu-ne ca in noi se afla Sfera-Tata, Sfera-Mama, Sfera-Copil, Dumnezeul Trinitar cu care e de dorit sa corespondam in Tot si Toate.
In centrul fiecarui triunghi se activeaza un rasarit ce deschide noi porti de intelegere, un viu care ne muta pe un alt etaj de fiintare.
Pentru ca 14 sept este o zi speciala activati triunghiul de lumina in care asezati Crucea sau aprindeti lumanarele sub forma de Cruce sau dati drumul simbolurilor unimii care contin Crucea, lucrand pentru marea familie de lumina si inaltarea ei in sfant numele tau.
Triunghiul ne cheama la Centru conectandu-ne la Unul-Una.
In viul regasirii Sfera care suntem se activeaza si dulcele ei vals cheama si alte sfere….ale iubirii, bucuriei, blandetii, frumusetii, intelepciunii.