Acum mai bine de 20 de ani incovoiata de vinovatie, neiubire, supărare m-am oprit la Costești și câțiva km, mergând pe jos și impletindu-ma cu soarele, copacii, florile am limpezit cu introspectie, tăcere și mers…anii dureroși din viață mea curățând și eliberand molozul, noroiul, praful apoi încet dar și vânjos am ajuns la mănăstirea Bistrița, unde speram sa îmbrățișez icoana Sfintei Ana însă minunea care mă aștepta era alta….caci in biserica intrând preotul mi-a făcut semn …sa vin repede și sa ating mana sfântului Grigore Decapolitul ce fusese dezvelit unui preot francez și soției lui. Și eram o mică triada ce saluta acest Răsărit și atâta pace se strecurase deodată intr-o inima trista, apăsata, zdrobită!!!! Și nu știam la ce sa mă aștept sau ce sa fac…astfel ca m-am predat și râuri de flori, de lumina, de bucurie mi-au invadat trupul…auridu-l de Sens. Si am ieșit din biserica și am simțit sa scriu…după câțiva ani în care darul scrisul plecase de la mine….și alergand pe un caiet oarecare…. ceva se aseza si se reaseza în mine ca și cum plecau anotimpuri vechi și se întorcea o altfel de primavara divina, înălțătoare, radianta!!!!

Și erau scrieri care eliberau și scrieri care mă luau pe sus revelând ceva ce nu credeam ca exista, la care nu participa mintea…ci mana divina și sufletul!!!!

Și am rămas aici trei zile vindecandu-mi interiorul, valsand cu îngerii scrisului, bucurându-ma de natura, rugăciune, spovedanie primind Drumul!! Și era straniu și totuși cunoscut sa mă scol la 24 00 în noapte atinsa de mana Sfântului intrând în cântările nopții..cu cei 24 de înțelepți…aproape!!! Și spun cunoscut…pentru ca într-un anumit moment s-a dezarhivat ..cartea vieții mele cu toate paginile ei în sens invers si cele 14 borne stabilite din viață dintre vieți. Și puteam vedea cei 14 sori din care țâșneau raze-alegeri și toate lucrurile pe care le făcusem unele inspirate altele mai putin și toate se țineau de mana în primavara treziei mele…sustinandu-mi Pasirea. 

Și cele trei zile de Gratie( petrecute in manastirea Bistrita) au fost pline de talc căci înca mai credeam ca trebuia sa mă întorc într-o relație stinsa și chiar sa mă recăsătoresc pentru ca presupuneam ca așa voi scapă de vinovăția de a ieși dintr-o poveste în care chiar daca copiii nu veneau, darul scrisului plecase, mă barbatisem muncind în continuu iar femeia cu freamătul și bucuria ei nu mai exista….eu inca mai credeam ca mai pot activa primavara relatiei. Și undeva în colțul minții mele…consideram ca mila, dedicarea și acceptarea necondiționată vor transforma muntele de minciuni, rătăciri si trădări…intr-o castel al iubirii. Însă mana Sfântului mi-a limpezit și mintea și sufletul, norii au plecat și soarele divin a încălzit vatra inimii revelandu-mi Drumul. Și am plecat rescrisă însă în gara la Vâlcea am avut o mare încercare….înotand într-un aer arsitos, într-un august copleșitor am simțit ca mi se face rău și de aceea am vrut să-mi las geanta in camera dedicata bagajelor ca sa merg mai sprințar prin Vâlcea, sa beau o apa…. si sa mă bucur de câteva ore înainte sa iau mașină sau trenul spre București. Însă am căzut pe spate…și câteva clipe am rămas acolo…inconstienta…..mâinile sfântului fiind cele care mi-au protejat viață, acele clipe, Totul. Așa m-am trezit..cu el viu langa mine…tinandu-mi Capul!! Și desi părea de necrezut… viziunea durand doar câteva clipe am știut tot timpul ca Sfântul a fost Acolo salvandu-ma, pregatindu-ma, intarindu-ma!!!!

Și an de an revin aici, limpezidu-mi pașii la Bistrița, inchizand triunghiul cu mănăstirea Surpatele și Arnota sau cu Schitul Iezer și Pahomie sau cu alte si alte mănăstiri din acesta zona primind noi misiuni, noi adanciri, noi rodiri. Și ceea ce observ este ca de fiecare data pleacă vechiturile …..o primavara noua inflorindu-mi în suflet!!!

Va invit în perioada 28 martie-31 martie sa ne limpezim sufletele în trena mănăstirilor Bistrița, Arnota, Berislavesti, Ostrov, Surpatele, Mănăstirea dintr-un Lemn, Cozia. 

Programul va fi astfel: 

Pe 28 seara în jurul orei 18 00 vom pleca către mănăstirea Bistrița. Ne vom caza și vom participa la slujba de noapte. Pe 29 martie, vinerea vom participa la Sf Maslu și la dezlegări apoi vom lua prânzul împreună urmând ca după bucuriile gustative sa cunoaștem o parte din parcul național Buila Vânturarița. Drumeția aceasta este minunata pentru inimile răscolite pentru ca ea este plina de bucurie, pace, savoare. Nu se urca însă mergem printre munți ascultând izvoarele. Pot veni în valsul acesta și copiii oricât de mici, natura fiind plina de gingasii, de poveste, de cântec. În apus când soarele ne aseaza talcurile lecțiilor de viață în cupa, zumzaiti și rotuniti de experiență vom pași în triada formată de urmatoarele trei mănăstiri: Arnota-Surpatele-Manastirea dintr-un Lemn. 

Pe 30 martie sâmbătă după slujba și micul dejun vom porni către Căciulata. Ne vom bucura de un alt triunghi de mănăstiri și anume de Cozia-Ostrov-Berislavesti urmând ca mai bine de 3 ore sa ne relaxam la ștrandul termal, bucurându-te de apele terapeutice din aceasta zona. Îngerii apei sunt minunați pentru limpezirea interioară, pentru așezare, pentru bucuria regăsirii. Pe 31 martie vom participa împreună la Sfântă Liturghie de la Cozia urmând ca după aceasta revărsare de Sens sa plecam împreună spre București. 

Aceasta poveste de suflet costa 460 ron și include 3 nopți de cazare și o masa. Ne-am dori sa susținem prin aceasta călătorie și sufletele care nu-și pot permite sa cunoască țară aceasta radianta cu toate frumusețile ei. O parte din bani vor acoperi costurile de deplasare, cazare, mancare ale prietenilor noștri de lumina care isi doresc sa vina însă nu au posibilități. 

Înscrierile se fac pe: frecventaom@gmail.com sau la nr 0755 099 099 pana pe 8 martie. Avansul este 150 ron.

Fie ca iubirea, pacea, intelepciunea sa va calauzeasca in Tot si Toate!!!!!