O trecere marcata de intrebari, cautari, suferinte este cea pe care femeie puternica, plina de vointa si talent o face devenind intr-o varsta coapta…. mama. Desi in noi sunt toate anotimpurile primavara sau vara frematatoare transformata brusc in iarna marcata de rutina, ochi incercanati, raceala si bataliile cu soacra, kilogramele in plus, sotul care se rasfata cu prietenii, neiesirile, aceleasi subiecte ……toate acestea pot deveni un cosmar daca nu observam cu ochi blanzi ce subpersonalitati isi fac de cap pe scena vietii: Fifi egoista, Fifi nemultumita, Fifi furioasa, Fifi atasata, Fifi aricioasa s.a. Erau acolo insa au iesit la suprafata in lumina activarii noului anotimp-Mama. Si ele nu pot da stralucire….noii etape ci pot doar sa-i fure din bucurie, radianta, pace.

Orice trecere este marcata de renuntari pentru ca nu poti face loc mobilierului nou daca nu te eliberezi la cel vechi.

Un suflet curat se deschide usor in fata razelui soarelui christic primind intuitia sau rugaciunea sau invocatia potrivita la timpul potrivit. Aceste este copilul divin cel care ne ( inspira) ca in momente grele sufletul nostru sa fie atins de raza bucuriei sau raza intelepciunii sau raza blandetii.

Pentru a deveni mama radianta ar fi de dorit ca inainte cu 3, 5, 7, 12 ani sa va imprieteniti cu Sfera-mama si sa incepeti sa dezvoltati petalele divinului feminin: rabdarea, iubirea, pacea, blandetea, bucuria,iubirea, caldura, bunavointa, smerenia, acceptarea, intelepciunea. Cum? Mergeti la Valea Plopolului si il ajutati pe parintele Tanase ca voluntar pe langa cei 400 de copiii crescuti de dansul, botezati copiii abandonati si va ocupati de ei ca nasa, va spovediti si va impartasiti, cititi Acatistul Maicii si cultivati virtutile, va deschideti catre initierile divinului feminin, accesati spirala intrebarilor, invatati sa gatiti, sa faceti curatenie, sa onorati templul familiei ca o mama iubitoare.

Cu cat sunteti mai atasate de confort, libertate, frumusete cu atat veti primi un copil care nu vi le va da. De aceea e important sa faceti pace in voi si sa renuntati la tot ce va ingreuneaza barca ca mama: egoisme, asteptari, atasamente, suparari, dorinte in exces, nemultumiri, shopping fara limite etc. Pana nu faceti curatenie cu adevarat valurile noii etape vor fi mari punand tot timpul in pericol ……….barca pe care va aflati.

Fara o mare limpezire inima va tanji dupa fericiri pitice, corpul dupa frumusetea de altadata iar mintea dupa colectia de informatii. Si toate trei nu va pot conduce la imensitatea pe care si-o doreste Sufletul pentru voi si nici la Adevarul dupa care Spiritul vostru aspira.