Am calatorit noaptea plecand din Hong Kong seara si ajungand la 2 noaptea in Tokyo .

In avion am simtit ca pot croi alaturi de Valentin un team building minunat pentru echipa Marketizator. De altfel imi place sa asez in burta gratiei o idee, un proiect, o chemare pentru ca la timpul potrivit sa ii simt pasirea in realitate.
Inviorata de spirala creativitatii m-am conectat la Japonia simtind ceva din chipul ei……o floare rosie cu petale formate de linii emitente. Fiecare petala a rigurozitatii, respectului, amabilitatii, tacerii, deschiderii enunta o valenta, un inscris, un cod din care porneste insasi povestea locului.
Japonia are un rafinament al ei pe care il simti inca de la inceput, o aristocratie frumoasa care te invaluie placut facandu-te sa te simti un om primit indiferent de religia, tara, parcursul tau de pana atunci.
Sufletul lui Valentin jubileaza ori de cate ori revine Aici…..iar eu am simtit ca ceva se aseaza, ca o felie frumoasa care revine la marele tort, un buchet de intelegeri care se intoarce din alte timpuri aducand in Aici acolo unde verticala se uneste cu orizontala, adica la Centru, o bucurie frumoasa, roditoare.
Mergand prin Muzeul Tokyo am simtit liniile timpului si chiar intersectiile acele deschideri de sens in care se fac Trecerile si am perceput din melodiile vremii ca una din ranile colective ale Japoniei nu este inca vindecata, relatia lor cu americanii de unde si refuzul lor de a vorbi engleza. Se pare ca acest conflict nu s-a incheiat, iertarea nu a aparut ca atare nici darul vorbitului in limba engleza nu s-a configurat la nivel colectiv. Cu adevarat sanatatea acestui organism planetar va fi frumoasa, completa, radianta cand ultima rana se va inchide.
Mergand pe jos prin Tokyo m-am lasat atinsa de spa-urile foarte dese in care atmosfera este suava, calda, primitoare, de arhitectura care desi umeaza liniile divinului masculin este calduroasa, ferma, placuta, de templele care te imbratiseaza frumos lasandu-te sa simti si aici energia lui Unu-Una.
De undeva din cuferele timpului am simtit ca femeia irumpe iar cuplul aflat in zona de reconfigurare urmeaza liniiile ceresti fara tagada.
Desi in restaurante vezi mese cu femei si mese cu barbati la fel si in spa-uri unde femeile sunt separate de barbati cu toate acestea blandetea aerului iti dezvaluie legaturile dintre ei si ele precum si intoarcerea Acasa pe care o facem cu totii, fiecare tara in ritmul sau.
Privind Cerul….in viul serii am simtit mica poveste pe care mi-au spus-o parintii: tatalui meu i-a placut foarte mult Japonia iar mama mea a fost foarte entuziasmata de un film japonez in care aparea floarea numita Camelia. Pentru ca telegrama tatalui meu a ajuns cu cateva zile intarziere el fiind la Capul Bunei Sperante cand m-am nascut, mama a decis sa fiu in acte doar Camelia punand in aceasta cupa si bucuria tatalui care ori de cate ori ajungea in Japonia ne trimitea in tara scrisori minunate unse cu multa admiratie, frumusete, caldura dar si aripile de care s-a simtit imbratisata cand a vazut Camelia Japonica.