Mama tu esti un ghem de lumina care tese Oamenii. Acestea au fost cuvintele lui Stefan cand m-am intors din Japonia. Am lasat grairea acolo insa peste randurile noptii….mi-au aparut Tesatorii acestui Univers, cei care aduc prin ace de lumina, rauri de viuri ce se varsa in reteaua Noului Pamant innoind pasul, hranind Trecerea.

Tesatorii sunt graitori divini….Nu spun mult dar spun spre coacere. Si daca doua tesaturi nu se vor si conflictul e mare ei stiu cum sa foloseasca acul cosmic pentru a aseza din nou vraja ajutand cele doua covoare sa se reintalneasca si sa isi continue drumul.

Ei au frumoase si dragalase daruri pe care le tin discret in tolba Trecerii. De multe ori nu le simti prezenta peste zi insa unda noptii ii nunteste cu tine.

Sunt prezenti in toate tesaturile rupte, zdrelite, uitate in toate versurile sparte tesand, oameni, situatii povesti.

Emanatia lor e sprintara, mai putin pamanteana, aurind aerul cu plutiri nevazute.

Lumile subtile i-au trimis aici pentru a tese pana si valurile sociale intre ele, a topi fierbineteala si a transforma tumultul in covoare de frumuseti.

Unii sunt tacuti si lucratori mari pentru covorul pacii altii sunt vorbitori delicati infinit hranitori in verbul trecerii.

De multe ori isi aleg profesii care au legatura cu oamenii urmand mai mult rolurile ceresti decat pe cele lumesti.

Impletiturile lor sunt vii iar nuantele parca nu au mai fost aici niciodata. Si de vrei sa-i afli….parca nu sunt de patrans, aerul lor e intins si bland apartinand Totului.

Tesatorii au adus balndetea, caldura, bucuria, iubirea, intelepciunea, rabdarea bunicii, mamei, fiicei asezand intre lumile vii, triunghiurile divinului feminin.

Si chiar cand nu vrei sa-i vezi sau nu te insotesti cu valsul lor, lucrarea se face, tacut, suav, frumos ca o boare primavarateca ce atinge pasul spre boltire, tandrete, inaltare.

Uneori te surprind cu o poveste sau te hranesc cu o tasnire. Nimic nu poate fi anticipat in versul lor pentru ca ei sunt doar Acum, Graire dupa Graire, Inalt Cuvant, Rescriere, Creatie.