Plutirea stimuleaza creierul sa elibereze endorfine (acele substante care diminueaza durerea si iti ofera o stare de bine chiar de euforie) astfel ca vom observa ca se diminueaza stresul, scade anxietatea, dispar tensiunile interioare, nelinistile, fricile, angoasele, durerile de spate.

Aceasta forma de predare poate suspenda activitatea emisferei stangi (care coordonează logica si gandirea analitica) activand activitatea emisferei drepte, oferind o dinamizare a creativitatii, imaginatiei, intuitiei, o deschidere catre meditatie, contemplatie, dezvelirea contractului de suflet, a darurilor tale, a povestii de viata dupa care tanjesti. Plutirea ajuta la eliminarea unor dependente si obiceiuri nesanatoase, la scaderea in greutate, la echilibru.

Exista bazine de plutire folosite ca instrumente de invatare accelerata dar si ca modalitati de dezvelire a potentialului, a inaltimilor care pot fi descrise ca fiind ideile inaltoare ale unui geniu, insight-urile unor lideri, revelatiile unui cautator de Sens sau lucrarile inspiratoare ale unui maestru.

Cei care au incercat sedintele de plutire spun ca 90 min de plutire echivaleaza cu o noapte intreaga de somn profund si odihnitor.

Plutirea ne ajuta sa intram si in flow, in acea stare de curgere, raurire divina, vals ceresc prin care ne accesam varful de munte. Daca simtiti sa scrieti dupa ce ati plutit, sa pictati sau sa gatiti, veti percepe ca fatete noi ale diamantului care sunteti s-au activat, capatand o stralucire aparte.

De ce apar astfel de salturi?

Peste 90% din activitatea creierului si a sistemului nervos central este folosita la adaptarea si sustinerea corpului in campul gravitational terestru, unde, de altfel, suntem atinsi si mototoliti de triunghiul ecranelor (televizor, laptop, mobil) precum si de poluarea fonica, olfactiva, etc. Bazinul de plutire reduce la tacere toti acesti stimuli, dar mai ales gravitatia, inducand o stare pura de relaxare si deconectare totala. In aceste conditii speciale, corpul uman isi restabileste mecanismele de refacere, vindecare si regenerare.

In sedintele de plutire, corpul intra intr-o stare de relaxare atat de profunda, incat mintea se cufunda intr-o stare de atentie speciala corespunzătoare undelor cerebrale Theta. Analizele EEG arata coborarea frecventelor cerebrale de la 20-25 Hz la 4-8 Hz in timpul si in urma sedintelor de plutire. Aceasta este zona creativitatii, a intuitiei, autosugestiei dar si sfera abilitatii maxime de invatare. Pentru cei mai multi dintre noi starea Theta este foarte greu de atins fara somn. In bazinul de plutire se poate accesa aceasta stare fara a depune efort, practicand simplu….predarea. Dar cel mai important efect este intrarea in stari de meditatie profunda care va sustin sa va rescrieti fiecare pas in valsul cu viata.

Dupa plutiri veti simti ca gandirea intuitiva, mistica, transcedentala s-au activat deschizand teritorii ale fiintei de care nu erati constienti. Noi varfuri de intelegere se aseaza in interiorul limpezit dand glas unor perspective incredibile in activitatea de zi cu zi. 

…..

Va invit sa experimentati plutirea pe Vasile Stroescu nr 14. ( Centrul Frecventa Om)