Mergeam catre  bisericile rupestre de la Tapova si portocaliul cu toate nuantele lui imi hranea privirea, sufletul, bucuria. O raza de soare poznasa era alaturi de noi scotand de prin cuferele timpului, povesti frumoase, calduroase, aurii si intelegeri blande ca niste fulare care se aseaza dragalas pe gatul vremii radiind catre Tot si Toate.

Aveam sentimentul ca drumul acesta imi era cunoscut cu toate procesiunile, luptele, tipetele dar si iubirile, bucuriile, frumusetile lui. Din cand in cand imi aparea chipul lui Stefan fericit, radiant cununat cu Moldova sau usor posomarat, ganditor, scrutand Departarile.

Simteam cuvintele Fii mei….atat de aproape, radiind aproape din Cupa interioara, Cupa Unimii, Intalnirea cea mare cu Mosii si Stramosii.

Din cand in cand ma opream cu ochii pe cate o pajiste si participam cumva la acele petreceri campanesti care atingeau sufletele in rodirea lor. Primeam glasul Cerului, al Pamantului, cuvantarea Batranilor.

Apele serpuiau dragastos, soarele isi clatea auriul in noi, totul parea sa se dezvaluie cu atat de multa vioiciune.

Inainte de intrarea in  manastire alaiul s-a oprit. In urechea interioara o Cinstire frumoasa a tasnit apoi am vazut din nou chipul lui Stefan alaturi de Maria deschizand Poarta.

Ei erau Pastorii acestui loc frumos, Cuvantatorii in Unime alaturi de un copil radiant ce urma sa se nasca si care ii privea cu dragoste de sus, lucrand in Triunghi pentru viitorul nostru, in tandra imbratisare a Recunoasterii de Sine.

Manastirea ni s-a deschis ca o Carte vioaie direct la pagina care urma sa glasuiasca sufletului nostru. Multe cercuri de luminite se formasera aici pana cand Spirala aurie pornise insailand sufletele frumoase. Apoi Graalul s-a activat si multi pastori au ciocanit aici primind Initierea.

Te primesc Loc minunat

Te prmesc Unime

Te primesc Rodire

Zburdam in mine in verticala manastirii simtind sirurile de domnitori, vindecatori, deschizatori de Porti care Trecusera pe Acolo.

Primiti binecuvantarea noastra si mergeti pe aceasta raza a sufletului sa claditi Omul, Maretia, Puterea lui.

O unica voce a tuturor Maestrilor Trecerilor, o minunata Adancire.

Apoi am simtit nevoia sa merg in spatele manastirii si sa ma insotesc cu Cerul, Apa Serpuind, Copacii glasuind.

Totul era imbracat in auriu-verde atingand Bolta interioara cu multa liniste, bucurie, iubire.

Coborand la chilii am descoperit un chip vechi, adancitor, un copil parca venit din rochia altor vremuri. Cine esti? Colita… Ce faci aici? Imi place sa stau in aceste locuri……Apoi glasul a tacut scrutand foile trecutului.

Colita era imbracat saracacios insa bogatia ochilor era frumoasa si mare.

S-a luat dupa noi….mijind in anumite fraze. Ii placea sa fie cand in spate cand alaturi sustinand decriptarea, ajutand locul in dezvelirea tainei.

Pe una din pagini am simtit lupta, sabiile, asprimea unor vremuri apoi a rasarit o nuntire cu locul si calugarii au adus aici tainele, intelegerea, smerenia lor. Am vazut Darurile, Masa si Cununiile. Ce frumos……in Cupa aceasta cu Apa la poale si stanca alaturi s-au impletit Sufletele. ….apoi am vazut multi copiii venind ca o perdea de luminite……Atat de multi ca energia Fiului aproape ca mi-a umplut sufletul pana la lacrima.

Sa fiti puternici, frumosi, deschisi Cavaleri ai Unimii! sa fiti Una!

Si s-au asezat cu totii lasand Graalul sa-i atinga!

Acest loc ca de altfel si altele sunt pentru Reintalnire, intersectie de Drumuri, Binecuvantare si Har, Rodire!!!

Sa veniti aici sa va inmultiti in Dar!1 Sa veniti aici pentru Nuntire!

Si erau cercuri de cavaleri, frumosi, blanzi aprinsi de iubire care is deschideau chipurile in n file ce cuvantau intru Timpuri.

Atat de multi si Una…Ce frumos!….

Deodata m-am simtit ca si cum Cupa vremurilor ar fi Cernut in viul sufletului ceva ca o perdea de luminite. Am ncercat sa le ating cu patrunderea insa binecuvantarile au soptit. Toate la timpul potrivit. Mergi si atinge Timpul. Omul maret, inmultit, stralucitor sa se dezveleasca Omul viu sa fie la Carma.

Apoi l-am vazut pe Stefan trecand pe sub 7 bolti si asezand in altar, Cupa, Mataniile, Sceptrul.

Copiii ai mei sa iubiti Totul. Eu am venit spre Dezvelire voi sunteti aici pentru Nuntire. Inmultiti painile si pestii. Va sunt alaturi in Tot si Toate. Sufletul meu va recunoaste, sufetul meu va stie. Primiti Initierea.

Apoi am vazut si alte chipuri de dezvelitori si o cununa frumoasa cu 12 daruri stralucind pe 12 raze atingand Tronurile.

Imparatia este Aici si Noi-Una!