De pe firul aurit al timpului am cules aceasta chemare de a ajunge la Stonehenge si ea a devenit realitate intr-o zi de duminica la pranz. Mergeam cu Stefan si Valentin lasandu-mi sufletul inundat de padurea verde si de campiile frumoase, calduroase, vii atinse de un soare bland, primitor, iubitor.

Ne-am asezat la poalele templului si am adormit….din viul timpului am patruns pe o spirala aurie. Devenisem inalta si in configuratia actuala atingeam cerul si pamantul. Preot mi-am zis….si alti preoti 7 sub forma de cerc mi-au aparut facand un ceremonial al focului solar. Se invarteau rostind anumite formule pe care le percepeam ca niste configuratii geometrice atingand departarile pe 7 raze. Fiecare cerc avea o semnificatie focul capatand luciri de diferite culori, raspunzand viului acelui timp.

Apoi preotii s-au asezat pastrand cercul si au deschis o harta cereasca invocand puterea unor astre. In chemarea lor era putere, iubire, tandra regasire. Am vazut cum 7 astre au raspuns, chipul lor fiind aici si acolo, un glas unic.
O tesatura de fire aurite s-a creat locul fiind imbratisat de o lumina frumoasa, roz-aurita.
In viul acestei conlucrari am simtit puterea spiralei aducand rauri de oameni care veneau aici pentru vindecare, centrare, intrare pe raza cea mai inalta a vietii.

Preotii deschideau portile pentru ca oamenii se paseasca. Necuvintele sustineau acest vals in care focul solar si tandra tesatura ajutau sa se faca primirea. Merlin era preotul care deschidea ceremonia si tot el o inchidea.

In nota cosmica a fiecarui regasiri un buchet de raze tasnea din chiar centrul templului atingand departarile cu forte innoite venite din acest templu solar.

Pe o alta pagina a timpului am zarit chipul lui Arthur, cavalerii si Merlin, viul unui triunghi care aici a primit flacara eternitatii pentru a deschide drumuri de curaj, putere, cunoastere.

Cartea a continuat sa dezvaluie ceremonialuri ale preotilor din diferite timpuri, ceremonialuri de vindecare, de centrare si chiar de trecere a celor care au pasit dincolo.

De fiecare data buchetul de raze se activa marind ochiul departarilor.

….

In unda regasirii in dragul lui Acum, Stonehenge este un ochi cosmic, un comunicator universal, un reglator interplanetar, un templu solar care nu si-a incetat activitatea. Paginile lui pot fi rasfoite intrand pe spirala aurie, pasind in insasi taina locului, in bucuria regasirii, in bratele Soarelui care suntem.