Orice dar iti aduce in structuri aceasta stare inaltatoare de Unime, adica de unitatea cu Tot si Toate. E un sentiment intregitor, plin de bucurie si freamat in care parca totul zburda, ferestrele rad, strada te primeste, orice chip iti raspunde, te simti conectat cu totul si radiant si aceasta plinatate nu este legata de ceva fizic, tangibil, concret. 

In aceasta stare, simti corpurile superioare, cauzal, budhic, atmic care descriu triunghiul cu varful in sus cum au absorbit corpurile inferioare, din aceasta contopire fuzionala, coaja de ou spargandu-se,  Sfera-Om facand valsul cu alte Sfere-Om sau cu sferele ceresti aducand prin contopiri… dezveliri, revelatii, idei inaltatoare, bucurii, frumuseti ceresti, cunoasteri divine, unitati de Sens.

Starea de Unime iti dezvaluie Cerurile Unimii. Nu inseamna ca ramai aici ci doar faci o vizita, o calatorie, te intalnesti cu o lume a splendorilor divine unde muzica sferelor si valsul lor tes mari bucurii ceresti. 

In aceasta stare care poate dura cateva secunde sau cateva zile, reamintirea se contopeste cu regasirea, vocea ta se topeste in Vocea Domnului, scanteia divina devenita Om fuzioneaza cu Constiinta Treimica, Trei in Una. Intregire, Unime, Totul si Una!

E roada a Treimii dezvelite, aceasta stare imbracand Triunghiul intr-o Radianta Unica, conducand sfera-triunghi la balul celest, acolo unde pe spirala inaltarii mai multe sfere se joaca, invatand pasii de vals. 

In aceasta contopire,  graimea divina ne traduce sensul, talcul, varful de munte al experientelor de viata traversate. Stim si roada aceasta nu tine de stiinta ci de patrunderea fuzionala in versul divin, in Cerurile Unimii. 

Prin predare sau faca-Se Voia Ta o multime de triunghiuri limitative pleaca ca: incapatanarea-nevoia de a controla-posesivitatea sau suparea-nemultumirea-neacceptarea sau orgoliul-impietrirea-furia. Ma predau tie Una! Sunt Una cu Tine!!! Te marturisesc pe tine Una! Eu si Sfanta Treime Una suntem!!!

Aceasta stare este haina cereasca cu care suntem primiti Acasa cand darurile dospesc, sufletele intregite canta iar miresmele ceresti invaluie Totul.

Sunt Unime

Roada a Cerului cu Pamantul, 

Triunghi Celest

Zbor.

Din ochiul divin cobor

Pentru a invita Omul intregit

La valsul sferelor.