sau stapan peste servitorii casei: minte-inima-corp, trinitatea inferioara.

In valsul triunghiurilor, exista o trinitate care priveste cerul si care ne christicizeaza si o trinitate care se uita la pamant si care ne coboara in materie. Prima este glasul sinelui superior insotindu-ne de-a lungul vietilor pe spirala ascendenta in opera de reintregire activand chipurile noastre luminoase, a doua este personalitatea noastra compusa din masti, ego-ul, sinele inferior care crede ca stie si care legat de premii, scena, drumuri batatorite cautand stralucirea, pretutindeni.

Sigur stapanii casei( triunghiul cu varful in sus) se tin de mana cu servitori-prieteni pentru ca ei chiar daca nu detin cheile comorilor materiei, stiu unde sa le puna, in ce sertare, cum sa organizeze anumite lucruri, cum sa faca ordine, cand si cui sa delege etc

Casatoria sacra dintre cele doua triunghiuri permite Cerurilor sa glasuiasca si Pamantului sa execute fara grevele create de dorinte, impulsuri, pretiozitati.

A fi stapan pe sinele inferior inseamna a radia din triunghiul cu varful in sus, lumina ta imblanzind caii emotiilor, gandurilor, dorintelor trupului.

Doar cheile spiritului pot descuia comorile materiei, aducand frumusete-bucurie-intelepciune in teritoriile vietii.

Cand ne lasam stapaniti de triunghiul cu varful in jos, dorintele ne sufoca viata, ne-o transforma in peisaje ale nemultumirii, in tablouri desenate in culori tipatoare, in dealuri fara radianta, in forme fara esenta.

Atunci cand triunghiul cu varful in jos devine peretii Graalului in care ambrozia cereasca coboara, prin insasi casatoria sacra, sfera care suntem se dezvaluie si odata cu ea stapanii ii imbratiseaza pe servitori, devenind Una si Impreuna, Acasa.

Incercati sa nu ordonati dorintelor si nici sa va luptati cu ele. Cautati o directie inaltatoare, suprapuneti dorurile cu dorintele, dati glas chemarilor, topiti atasamentul de a calatori in bucuria unei vals spiritual, imblanziti calutii naravasi activand triunghiurile trezitoare, ascensionale, ale unimii.

Atunci cand va deschideti drumurile cu triunghiurile de lumina, dorintele, impulsurile, piticismele nu mai au grai sau chiar daca mai vorbesc asculta de instanta superioara, de adevaratii stapani.

A fi stapan pe sine inseamna a te preda Graiului Divin si a-l urma in tot si toate daltuind o Cale in Adevar pentru a onora marile teritorii ale vietii.