Atunci cand decidem sub imperiul razbunarii sau atacam verbal cu furie sau ne ducem pe corpul durere pentru a ne victimiza creeand noi bucle ale neiubirii, neacceptarii, neiertarii, dam grai spiralei descendente care ne coboara in materie ducandu-ne in mlastina interioara. Inteligenta cosmica a stipulat in cartea vietii acestei planete faptul ca putem cobora chiar cadea pana la minus 2 ceruri insa deasemenea putem urca mai mult de 2 ceruri.

Nu ne dam seama uneori ca intoarcerea cu repros, critica, neacceptare, neiertare la o situatie dureroasa ne duce cu liftul mai jos pe spirala descendenta pe cand activarea Graalului interior si deschiderea catre darurile unei situatii ne poate revela un varf de intelegere pe care nu l-am vazut pana atunci si la care spirala ascendenta ne conduce.

Imi amintesc cu multa bucurie de calatoria facuta in Brazilia la Ioan al lui Dumnezeu, poveste care s-a activat cu un triunghi mare aflat chiar in fata intrarii,  o imbratisare alba, frumoasa, radianta, Ioan fiind si el un Maestru al Triunghiului. In centrul lui am descoperit ca erau multe mediumuri permanente si temporare care te invitau sa pasesti in flow, intr-o raurire fara cuvinte trecand prin mai multe camere, ei lucrand pe structurile tale subtile cu ajutorul triunghiului divin din a treia camera spirala ascendenta a insight-urilor, revelatiilor, treziei si vindecarii, activandu-se.

Centrul lui Ioan aflat pe o grila de cristale era plin de triunghiuri-tablouri, triunghiuri avand porumbelul pacii in mijloc, piramide tetraedrice care gazduiau lumanari, triunghiuri din virtuti, inclusiv o mica capela in centrul caruia se afla simplu, Triunghiul iar natura era coafata respectand chipul geometriei sacre, copaceii fiind asemenea spiralelor unind Cerul si Pamantul in Sfant Numele Tau.

Dupa ce parcurgeam mai multe incaperi cu daruri tacute, curgerea ghidandu-ne, ne opream in gradina imbratisand divinul din Tot si Toate. Acolo in Trialog ( tu-natura-Divinul trinitar) spirala ascendenta activata in camera a treia iti aseza in raftul interior, o intelegere, o bucurie, o virtute, un triunghi de insight-uri, calauzirea continuand de la Cer catre Pamant si in aceasta contemplatie.

Daca priveai de sus aceasta ghidare a lui Ioan, oamenii intrau in triunghiul divin reconectandu-se la sfera tata, sfera mama, sfera copil prin 3 sfinti sau 3 medici ceresti sau 3 virtuti in camera a treia, spirala revelandu-le valsul sferelor, bucuria vietii, adevarul, calea. De aici din aceasta camera dispareau intrebarile care activau buclele emotionale de tipul: De ce eu am aceasta boala? De ce mie mi se intampla sa nu vad? Cine a fost cel care m-a ranit in acel atac? Cum pot sa ma razbun pe mama? De ce nu ma vede nimeni desi sunt frumoasa? etc

In gradina-mama totul se limpezea si mai mult, simteam varful interior, radianta, bucuria, frumusetea si multe alte lucruri pe care spirala ascendenta le aducea la suprafata revelandu-ti muntele interior.

Plecand vedeai aripile crucii care esti, sferuta intregita, forta triunghiului care vibra in tine si mai ales puterea spiralei care te caluzea sa iei decizii din ce in ce mai inaltatoare.

Nu te mai puteai intoarce la triunghiurile cu varful in jos formate din furii-neacceptari-neiubire sau agresicitate-orgoliu-dispret sau atasament-egoism-neincredere sau suparare-nemultumire-ura. Parca intreg tabloul interior radia in lumina spirala ascendenta revalandu-ti doar Cerul.