Am descoperit dupa o zi minunata la Alunis-Nucu-Bozioru aerul bland, usor rosiatic de la Ulmet. Rasarim in ziua aceea cu multa forta, ca o arteziana simtind in mine o bucurie-fluviu care ma conducea la Trovanti. Eram coplesita ca ni se deschisese poarta intr-un mod neasteptat si ca triunghiul se dezvelea atat de frumos.

Pasind usor aproape sa nu ating iarba am simtit conul de lumina alba si toate prezentele innaripandu-ne gandul. Nu eram multi fata de ieri insa miezul acesta configurat de Ceruri avea alte coduri, o alta misiune, descriau o alta lucrare. Rasfoindu-l am inteles Trecerile.

Pe prima fila atelierul din 19 multi sustinatori primisera din curentul RaMaNiei, dospiri apoi pe a doua fila am ramas 33 in valsul cu Alunis-Nucu-Ruginoasa pentru ca la Ulmet sa glasuiasca o alta cifra….15 insa tot multiplu de 3 dezvelind o alta putere, alte talcuri, alte deschideri.

La primul Trovant am simtit sa lucram pentru protectia locului, sa lasam daruri si apoi sa glasuim in Unime. Am creeat un cerc de luminite si am atins cu iubirea noastra povestea iar taramul ne-a primit desfarurand covorul cu intelesuri pana la picioarele noastre.

Aici am simtit cum aerul s-a schimbat, s-au activat arhivele locului, viul departarilor ne-a cuprins, erau alaturi si mosii dar si alti frati dintru lumina, civilizatii in graire, cuvantatori in Unime. Mergand spre Babele de la Ulmet ( a doua treapta a activarii) am simtit corespondenta cu ei pe file ceresti, vechi si noi ca niste izvoare regasite. Paseam si un alt vers mi se dezvelea in zambetul sufletului care zburda de fericire.

Cand am ajuns pe platou m-am simtit ca intr-un loc de joaca universal pe unde trecusera multe inteligente si lasasera sculturi din registre diferite si totusi legate intre ele toate facute cu un talc parca spre recunoastere, bucurie si largire. Trovatul trilobat mi-a atras atentia prin maretia lui iar mai tarziu atingandu-l l-am simtit ca pe o antena cosmica, un comunicator puternic, un deschizator de porti spre alte taramuri, puternic in a emite, ferm in receptie.

Acest telefon cosmic format din trei sferute, infinit trilobat s-a deschis intr-un anumit moment lasandu-ma sa ii simt caldura, fosnetul, energia.

Suntem aici maestrii ai trecerilor, veniti in lucrare din  marturisirile timpurilor, deschizatori si ajutatori ai lucrarilor multor taramuri.

Pe file ceresti am simtit degetele cosmice cum ne arata pe aripa dezvelirii, acest TIMP. Apropiati-va de Coloana Cereasca. Unimea e Aici.

Atat am primit si ne-am apropiat de Coloana ( a treia treapta a activarii) freamatand cu copiii alaturi in glazura unui rosiatic care aparuse intre lumi ca o prajitura cosmica pentru nastrusnicii care ajunsesera aici nu intamplator ci in poarta solstitiului si ei maestrii ai trecerilor intalnindu-se cu alte versuri ale Trecerii si insasi Unimea.

Ne-am asezat pe pietrele coloanei ….atingand memoria divina si dand drumul in rasarit unei curgeri blande care a devenit curent si apoi spirala insailand mosii la baza apoi noi apoi sfintii locului si maestrii si initiatii timpurilor toti in rodire cu chipul iundat de lumina intr-o lucrare cosmica Dintru Inceput Scrisa si realizata acum in aceasta Trecere in Bucuria unor Timpuri in care Maretia Omului se dezvaluie.

Coloana ne-a sustinut in lucrare ca un ax cosmic traversand toate versurile, atingand in emisie fiecare suflet si lasand in cupa, daruri atat pentru bucurosii care au ajuns aici cat si pentru loc, tara, planeta in marea dezvelire care se face acum in bratele Unimii.

In soapta Cerurilor  curentul-spirala de la Ulmet a activat un altfel de vals interior……dand forta Drumului, limpezind Pasul, innaripand.