Dimineata cand soarele rasare veti vedea manifestarea cea mai frumoasa  a spiritului, a Divinitatii: aceasta insufletire, aceasta generozitate, aceasta deschidere a sa….Cand veti intelege ce reprezinta un rasarit de soare, veti simti puterea, maretia, imensitatea acestui act de a darui, veti munci pentru a schimba totul in voi si veti fi fericiti sa progresati incet-incet in fiecare zi pana cand veti reusi sa fiti asemenea Soarelui.

Da trebuie sa invatati sa daruiti fara a astepta recompense asa cum Soarele nu asteapta nimic in schimb. Multi oameni care fac mici sacrificii asteapta mereu sa primeasca ceva la schimb cel putin o multumire, un compliment, un elogiu si intreaga lume gaseste acest lucru normal. Da dar acestea sunt legile pamantului nu cele solare.

Egoismul actioneaza mereu asupra omului intr-un mod daunator. Cand nu daruim nimic cand pastram totul pentru noi anumite canale incep sa se astupe. Stiti deja ce inseamna sa sece un izvor, sa se opreasca curgerea: se produc fermentatii care dau nastere la mirosuri de nesuportat, atragand viermii. Ei da pur si simplu pentru ca izvorul si-a oprit curgerea. Aceleasi lucruri se petrec si in fiinta umana fiindca personalitatea este ca o apa statatoare.

Omul se situeaza intre personalitate si individualitate. Daca ramane prea aproape de pamant personalitatea il va retine si ea va cantari greu. Dar daca reuseste sa se inalte….. personalitatea va avea mai putina putere asupra lui.

Daruind va indepartati de Pamant si intr-o zi veti fi absorbiti de Soare.

Soarele ne arata Calea…sa daruim, sa luminam, sa insufletim….Soarele ne ajuta sa stralucim afirmand Omul cu O Mare, Omul Indumnezeit.

Sursa: Omraam Aivanhov