De multe ori in viata suntem invitati de catre Domnii Destinelor sau Sfatul Inteleptilor sa cernem experientele, situatiile, provocarile pentru a ne bucura de aurul spiritual dobandit.
Din acest aur, argint, cupru care ni se dezvaluie in sita cosmica se fac globurile-daruri pe care le gasim in pomul interior de Craciun acele sfere minunate care ne fac sufletul sa zburde chiar daca in pomul exterior nu exista cadouri fizice care sa ne gadile personalitatea.

In acest decembrie minunat asezati-va la fiecare trei zile in jurul focului interior si cerneti temele anului sau din ultimii 9 ani constientizand darurile si salturile unimice pe care le-ati facut si care v-au adus in taina recunoasterii de sine, iubire, bucurie, intelepciune sau alte triunghiuri care s-au activat pe harta voastra sustinandu-va pasii.

Cernerea poate fi facuta in miezul unui triunghi sau pe centrul crucii. Cereti indrumare pentru varfurile de munte atinse si multumiti ghizilor vostri pentru ceea ce vi se dezvaluie. Aceste sfere care se activeaza la capat de drum imbratisand triunghiul descris de teme-daruri-salturi de intelegere incercati sa le chemati in toate lucrarile zilei impartasind cu oamenii din jurul vostru despre ceea ce ati invatat, primit, inteles.

Taina impartasaniei, taina unimii, valsul sferelor dezvaluie omul indumnezeit, omul unit, micul soare care straluceste in Tot si Toate.