Picioarele din punct de vedere karmic reprezinta ancorarea, legatura cu Terra si cu manifestarea. Problemele care apar la picioare reprezinta refuzul de a avansa, de a evolua sau teama de a stagna in viata.
Gambele-reprezinta personalitatea, Eul inferior. Gleznele reprezinta capacitatea de a lua noi directii. Entitatea incarnata este duala.
Coapsele-reprezinta Eul superior, sufletul. Sufletul simbolozeaza principiul unitatii iar coapsele sunt formate dintr-un singur os fiecare-femurul. Unei entitati care-si rupe femurul i s-a aratat ca nu si-a ascultat fiinta interioara, sufletul sau. Daca fisura are loc aproape de capul femurului aceasta indica ca entitata trebuie sa devina din ce in ce mai creativa iar personalitatea sa se integreze din ce in ce mai mult in spiritul legilor universale pentru a se putea autoperfectiona. Daca problema este aproape de genunchi inseamna ca posibilitatea sufletului de a comunica cu personalitatea este diminuata.
Genunchii-simbolizeaza legatura dintre suflet si personalitate si calitatea acestei legaturi.O problema la genunchi inseamna o indepartare de scopul acestei incarnari si refuzul de a evolua. Ego-ul doreste sa intrerupa comunicarea dintre suflet si pesonalitate. Prin aceste simbol intelegem actul ingenunchiarii, gambele se esompeaza pentru a pune in evidenta coapsele( sufletul).
Soldurile-reprezinta utilizarea liberului arbitru pentru a-si gasi propria cale in planul manifestarii. Problema la solduri arata o lipsa de utilizare a propriului liber arbitru si faptul de a nu avea un scop in viata.

Sursa: Crystal Life, Cauzele spirituale ale bolilor