Am privit ochii Mantuitorului….si am inceput sa pun cateva intrebari asa cum mi-au venit, tasnind ca un buchet de raze. Langa mine am simtit o prezenta calda, blanda, frumoasa si ca un sopot de izvor mi-a coborat in suflet……graiul parintelui Arsenie Boca.

Parinte, nu pot sa inteleg de ce Manastirea de Vale de la Frasinei este inchisa femeilor si familiilor exact acum in aceste vremuri cand mai mult ca oricand avem nevoie de dezlegari, slujbe de maslu tinute de calugari-preoti, sustinere pentru cei care au boli grave si care nu mai gasesc alinare decat in locurile atinse de har cum este Acesta.

Cernerea continua fii si fiice intru Dumnezeu insa nu deznadajduiti. Toate sunt ingaduite pentru desavarsirea voastra. Deschideti poarta bisericii interioare si cei bolnavi vor gasi preotul sau manastirea sau acel cuvant intru Hristos care sa le aline durerea. Manastirea Frasinei asa cum o stii nu se va stinge caci ea este copilul Sfantului Calinic, ci isi va redeschide portile la timpul potrivit, primidu-si in continuare si ucenicii si bolnavii si rugatorii. Continuati sa credeti, sa va rugati, sa sustineti cu braul vostru de rugaciuni acest loc de lumina. Si veti sti cand Flacara Iubirii Divine va cobora din nou Manastirea de Vale, dezlegand drumurile, luminand pasii, incalzind si tamaduind ….sufletele.

Parinte ce ni se ascunde si ar fi de dorit sa stim?

Sunteti mintiti, manipulati, vatamati in fel si chip prin mancare, stiri, internet si toate acestea ca sa nu vedeti ca vor sa va distruga credinta, sa va intineze sufletul, sa va indeparteze de cele sfinte. Caci mari sunt interesele pentru tara aceasta mica cu munti de aur, manastiri cu suflet, oameni treziti si daruri ce nu pot fi puse pe cantar, Asa a randuit Dumnezeu….sa fie aici Gradina Maicii, loc de limpezire, curatare, bucurie pentru toate sufletetele. Si asa va fi dupa ce vor trece acesti nori si toate va vor fi spuse. In limpezire veti simti vocea Domnului, ochii lui, iubirea lui fara margini. Nu va nelinistiti. Puneti semnul crucii cand mancati, faceti semnul crucii cand intrati intr-o casa, binecuvantati, locurile, oamenii, clipa si veti avea sporire. Si nu dati putere Raului ci graiti cu Iubire, Pace, Unime. Caci toate v-au fost Dezvelite si pentru toate Pregatiti acum in acesta Cernere.

Parinte simt o multime de agresiuni la nivel de tara, atacuri care ii afecteaza pe copiii, pe mame, familiile. Si aceaste sageti subtiaza clarul, limpezimea, discernamantul. Cum ne putem apara?

Cultivati postul, rugaciunea din noapte, spovedania, fapta inteleapta, iubirea de aproape si veti primi usurare, limpezire, intarire pentru aceste vremuri. Si asa e ……aceste agresiuni subtile ce fac parte din razboiul invizibil vor continua insa nu va umpleti sufletul cu nemultumiri, tristete, deznadejde ci continuati cu ruga voastra, fapta sporitoare si credinta vie sa va intariti caci nu este in carcera sau ranit cel ce Crede ci doar cel ce l-a lasat pe Domnul.

Parinte cum va fi acest an pentru poporul roman?

Va fi un an in care va trebui sa va eliberati de multe lanturi altele decat cele de care ati scapat in 1989. Lanturi mai grele caci ele nu sunt vizibile ba chiar sunt frumos asezate in viata voastra legandu-va zi de zi zi de valori materialiste, de ateism, de acceptarea diversitatii, de indepartarea de cele sfinte, de tehnologie, de minciuna, de multe patimi si rataciri ce va sunt prezentate ca fiind noi, moderne, aduse din Occident. Sa nu va lasati prinsi in aceste capcane. Luati-va sabia credintei si luptati pe ogorul adevarului. Si aparati virtutile acestui popor, chipul lui de lumina, zestrea lui crestina, viata intru Hristos. Si ridicati-va de la masa de va fi voie si aparati Cuvantul Domnului. Nu va lasati cuprinsi de lenea interioara, de amorteala care va este indusa de ceata in care sunteti condusi ca sa nu mai vedeti Adevarul.

Ati inceput sa vedeti prin plandemie, razboi si criza…… lucirile Antichristului. Caci el a venit pe cal in chip nevazut in multe suflete care s-au legat de el prin patimi, pacte intunecate, frici si interese. Si de aici si inchiderea manastirii de Vale, o stralucire frumoasa, o cununa de daruri si un izvor de miracole pentru intreg poporul. Si cand simtiti aceste agresiuni repetati de 33 de ori Tatal Nostru sau Imparate Ceresc, cititi cu lacrimi acatiste, postiti si sporiti in fapte. Si veti simti Flacara Iubirii divine arzand neintrerupt in interiorul vostru. Caci ea nu poate fi omorata de otravurile care va sunt puse in mancare sau strivita de stirile care va afecteaza clarul, limpezimea, discernamantul.

Parinte…..o parte din tara aceasta o simt zabrelita, o parte o simt radianta, frumoasa, vie intru Hristos. Cand vom simti si trai in Gradina de daruri a Maicii?

Cand cei ce stiu vor fi ei insisi Gradinile Domnului, Raiul, Bucuria cea Adevarata. Caci nu veti trai dincolo ce n-ati trait Aici, Inca. Si vor veni aceste vremuri de lumina, cu iubire, adevar si multa intelepciune….vremuri ce deocamdata le intariti in voi, le cresteti cu rugaciune, le imbratisati cu credinta voastra. Insa abia dupa ce fiecare va fi dezlegat, curatit si tara aceasta limpezita…veti trai in acea Gradina a Maicii Domnului.

Pentru o clipa …o invaluire calda am simtit si o bucurie fara margini a tasnit..caci am simti-o pe Maica tinand in maini o minge de lumina in care se afla tara noastra ca o gradina de flori ce uneau Cerul cu Pamantul. Si florile erau sufletele rasarite, deschise, incalzite de Sens, Iubire Christica, Tandra Regasirea. Si in acea gradina bucuria, adevarul, intelepciunea, toate virtutile graiau…dezvelind Chipul Domnului. Am lasat aceasta bucurie sa ma inunde….si apoi m-am intors catre privirea parintelui, puternica, fosnitoare, vie.

Parinte va fi cutremurul cel mare? Si cel mare si multe cutremure interioare caci tara aceasta are nevoie de o curatire profunda. Si toate vor fi ca sa va reamintiti scopul vostru aici si sa puneti in toate, chipul Domnului. Clipa este aproape caci clocotul este viu si patimile mari.

Parinte cum sa ne aparam copiii de toate agresiunile, capcanele si grozaviile care le acapareaza psihicul prin intermediul tehnologiei?

Impartasiti-i des, mergeti cu ei in natura, cititi-le din vietile sfintilor, apropriati-va de ei si povestiti, invatati-i sa aibe discernamant si sa nu se arunce in fel si fel de experiente nimicitoare, asezati in ei dreapta credinta si valorile crestine, postiti cu ei, dezveliti despre trairile voastre intru Dumnezeu, rugati-va neincetat sa paseasca pe Cale si sa-si fructifice talantii in Sfant Numele Tau.

Parinte ce sa le spun fratilor mei?

Ca totul este ingaduit, stiut pentru desavarsirea voastra. Si cele asa zis rele vor trece si cele vesnice vor ramane dezvelind Chipul Domnului in Tot si Toate. Si doar cu iubire si intelepciune veti ajunge pe varful muntelui interior…. la Adevar. Caci Adevarul nu este pentru multi ci pentru cei limpeziti, curatati, intariti intru Credinta cei ce s-au s-au lepadat de patimi…pentru a urca Muntele. Si va sunt alaturi, si vie este grairea mea, si numai de veti cere ajutor..si voi fi Acolo, asezand in Tot si Toate, cuvantul viu, cuvantul lui Hristos.