se reveleaza in urmatorul triunghi: Teme-Daruri-Salturi de Intelegere. Lectiile sunt aduse la suprafata de binecuvantatele Emotii care sunt doar rochita sau pantolonii Temelor pe care noi le-am trecut in Contractul Spiritual corespunzator fiecarei Vieti.  Atunci cand suntem suparati e important sa ne punem aceasta intrebare. Ce vrea sa-mi spuna aceasta emotie? Ce tema am de integrat?Si daca emotia se repeta in relatia cu partenerul intrebarea corecta este aceasta: Ce lectie e de dorit sa rasfoiesc cu atentie? Ce tema refuz sa fac?Emotiile nu sunt pozitive sau negative….ELE SUNT….  aceea energie care aduce pe pelicula constientului Lectia, Tema, Provocarea. Atunci cand ne facem Tema apare Premiul adica Darul care este sustinut de Sentimente. Sa spunem ca avem urmatoarea tema: Tradarea in dragoste, Darul ar putea fi Acceptarea a ceea ce Este cum Este iar Sentimentul insotitor ar putea fi Linistea, Bucuria de a Fi, Detasarea. Sufletul care este stapana casei interioare iti impacheteaza in-tot-dea-una darurile in fundite-sentimente. Apoi darul este trait, cultivat, impartasit si din aproape in aproape cuplul isi atinge varfurile interioare, facand reale salturi de intelegere care se traduc in Stari de Constiinta. In astfel de momente apar reflectii ca acestea: Paradisul e Aici! Impreuna suntem Una! Cu tine-Una! Ma simt completa! sau Suntem o Sfera! Sunt Acasa!Ma simt un Intreg! Suntem Bucurie, Frumusete, Caldura!

 

Atunci cand am atins varful muntelui pe o anumita tema, devenim ghizi, maestri, indrumatori pentru lectia absolvita.  De fapt incepem sa emitem din Centrul Fiintei Noastre, marturisind in Taina Unimii, Sfera care Suntem.

 

Orice tema facuta iti reveleaza Minunea care esti, orice dar marturisit iti reaminteste Sfera care Esti, orice salt de intelegere, te ajuta sa emiti din Centrul Fiintei Tale si sa faci acel vals frumos pe Spirala Inaltarii impreuna cu alte Sfere, Frumoase, Stralucitoare, Emitente.

 

Intr-un cuplu aceasta marturisire a Divinului se traduce in Com-Uniune adica reamintirea Sferelor care Suntem in Impreuna-Una!