Observ ca primavara apare o puternica nevoie de a schimba ceva insa de cele mai multe ori oamenii incep sa faca pasii in exterior, ne vopsim parul sau ne dorim sa ne indragostim de un alt partner (chiar daca ne aflam intr-un cuplu) sau fugim de acasa sau vrem o schimbare de job sau cautam sa plecam din tara gandind ca ce n-am rezolvat inauntru vom primi din afara. Si asa apar buclele mentale, emotionale, existentiale, acele rataciri din care nu lipseste zgomotul, agitatia, evenimentialul dar in care nu culegem liniste, bucurie cereasca, implinire.

Schimbarea isi are radacinile in primavara interioara, in nevoia de a te innoi, de a primi noi flori, noi fructe, o alta radianta. Insa ea nu incepe cu schimbarea sotului pentru ca nu vom scapa astfel de temele de viata pe care nu le-am facut cu el ci doar le vom muta intr-un alt cadru. Opriti-va in miez/centru si intrebati-va ce parti din voi vor sa se innoiasca? Sunt dorinte sau doruri? Sunt agatamente sau chemari? Sunt nevoi lumesti sau bucurii ceresti? Sunt fierbinteli ale corpului sau simtiti ca v-ati incheiat temele cu partenerul vostru? 

Cine vrea din voi, schimbarea? Fiica razvratita, amanta, d-na suparaciaosa, tatal punitiv, fiul egoist si furios? 

Ca sa nu va indepartati de Centru, Miez, Treimea care sunteti nu faceti schimbari exterioare in timpul postului de 40 de zile de dinainte de Craciun si Paste si nici in perioadele de criza interioara si exterioara. Constientizati emotiile care va imping sa luati decizii, acceptati-le si apoi plantati rugaciuni, meditatii, contemplatii. Crescand lumina christica, schimbarea va tasni din interior ca o fantana limpezitoare, frumoasa, radianta, vie, din propriul Adevar, dezvelind Calea, Talantii, Unicitatea, Bucuriile Ceresti ale Vietii. 

Schimbarea preprezinta o trecere de la o tema de viata la alta si in Trecere avem nevoie de verticalizare, de deschiderea cupei interioare, de ascultare a Cerurilor. Cititi Acatistul Arhanghelului Rafael, pastorul primavarii interioare si exterioare sau Acatistul Sf Gheorghe sau Acatistul Maicii Vindecatoarea timp de 40 de zile. Veti activa o primavara christica in interiorul vostru cu multe flori-intelegeri si o dragoste imensa fata de acelasi sot, aceeasi casa, aceiasi prieteni, tara in care traim, situatia in care ne aflam. Devenind o gradina frumoasa cu multe flori interioare veti simti si iubi alte rafturi, alte file din acelasi Om, Tara, Poveste. 

Schimbarea inseamna transformare, transmutare, transfigurare nu fuga in bratele unui alt barbat sau fuga in droguri sau fuga in magazine. 

Ne aflam intr-o primavara in care nu mai putem fugi in cantitate( mall-uri multe, haine etc) nu mai putem sa cumparam cadouri de Iepuras, nu mai putem colectiona barbati,  nu mai facem parada cu masinile noastre. Orizontala vietii ne-a fost retezata insa o tulpina noua mijeste aducand cu ea noi pasiuni, bucurii, descoperiri, frumuseti de care nu eram constienti. Cunoasterea divina ne coboara in cupa interioara aducand prin impletirea cu iubirea neconditionata sau cu iertarea sau cu predarea, o intelegere superioara asupra vietii, mortii, bolii, omului. Realizam ca suntem fiinte multidimensionale ce experimenteaza intalnirea cu un virus, o criza mondiala si un razboi invizibil Cum transformam in primavara interioara aceste provocari? Ce parti din noi vor sa se innoiasca? Ce flori descoperim in noua gradina? Ce am vrea sa schimbam pentru a primi toate darurile acestei situatii? Cine din noi vrea sa fuga? De ce ne este frica? Cum putem elibera vechiul pentru a ne bucura de primavara divina? Ce roluri limitative putem dezactiva pentru a declansa primavara in cuplul nostru in orice moment? Vantul divin in ce directie ne duce? Ce flori christice asteapta sa fie culese? Ce ni se reveleaza si ne ajuta in procesul de indumnezeire? Ce triunghiuri de virtuti ne calauzesc? Cum valseaza patratul materiei cu triunghiul spiritului?

Daca ne uitam cu ochii ceresti deschisi vedem ca inainte de aceasta situatie eram plini de boli sufletesti( impietrire, desfrau, minciuna etc) de crize interioare si de razboaie cu prieteni, parinti sau cu noi. Cum putem transforma acest triunghi in bucurie de viata, iubire de Tot si Toate, primavara plina de flori? 

Energia primaverii este minunata pentru initiati pentru ca dupa ce Mihail a separat roada de pom( in toamna) si Gabriel a asezat intelegerea aceasta in camara sufletului pentru a o contempla in iarna intelepciunii iata ca o noua samanta atinsa de iubirea, bucuria, caldura noastra sta sa tasneasca trecand prin toti norii, reveland Patria Gralului, Primavara Christica, Invierea Colectiva.