Traim cu totii intr un acvariu imens  in care sfera-tata creeaza idei inaltatoare, sfera-mama da nastere la sentimente radiante iar sfera-copil da grai faptelor pline de talc.  Cum putem sa ne insotim cu  gandul pur daca in acelasi acvariu si arhistrategia de intuneric ne prezinta anticreatiile sale:  ganduri intunecate, emotii pitice, fapte meschine, patimi, poezii care induc suicidul, picturi care activeaza depresia, cluburi, bordeluri, sali cu jocuri de noroc. Un raspuns posibil este acesta: traind conectat la Prezent, legandu-ne de Ceruri, alegand inaltator. 

Suntem participanti la Creatie si CoCreatori urmand o spirala evolutiva care incepe cu bruta, omul obisnuit si continua cu omul frumos, omul de geniu, sfantul urmand apoi  fortele treimice care descriu chipul nostru de lumina: dezvelitor-graitor divin-traducator al lumilor subtile, canal-traitor de Sens-metaconsilier, sfant-geniu-maestru, lider-intelept-preot si tot asa. Primul varf atins este Omul frumos insa cu totii tintim spre a fi intelepti treimici, insasi Muntele. 

In valsul cu reamintirea, dezvelirea, intregirea noastra  atragem ganduri din ce in ce mai frumoase, cunoasteri din ce in ce mai radiante, sentimente inaltatoare si fapte pline de sens, talc, profunzime. Din cand in cand e important sa ne conectam la scopul pentru care suntem aici: Indumnezeirea. Privind la varful spiralei, alegerile noastre vor fi din ce in ce mai inspirate! 

In joaca aceasta prin care  Cerul saruta Pamantul triunghiurile de lumina formate din virtuti  sau din post-spovedanie-imparatasanie sau din contemplatie-meditatie-rugaciune sau din terapia prin plutire-LuViOm-reiki ne sustin sa ne limpezim gandirile, emotiile, faptele dar si sa construim cu ajutorul lor Templul Om. 

Atunci cand postiti alegeti sa purificati lunea gandurile, miercurea emotiile si vinerea sa va dedicati consacrarii a ceea ce mancati( corp fizic) dar si limpezirii gandurilor( corp mental) si emotiilor( corp astral).In week-end fiti conectati la corpurile superioare, cauzal, budhic, atmic. Activati spirala intrebarilor, a temelor, a darurilor. Care este cauza care sta la baza pierderilor de bani din ultima vreme sau care este radacina arestului profesional? Gradinariti week-end-ul cu idei inaltatoare, sentimente radiante, fapte de lumina. La inceput veti alege asumat apoi veti simti ca ati activat pilotul divin, a treia instanta, varful triunghiului si ca va este usor sa hraniti Cerul interior cu bucurii inaltatoare.

E mult mai simplu sa ne lasam firea sa ne conduca repetand vechile greseli activand supararea, neacceptarea, nemultumirea  sau furia, neiertarea, neiubirea atunci cand apare o proba a destinului si este un pic mai dificil sa ne observam constant gandurile, sentimentele, faptele…….alegand sa ramanem in vals doar cu cele radioase. Si totusi maestrul numit Viata in directia aceasta ne duce….la triunghiul format din ganduri frumoase, sentimente inaltatoare, fapte pline de talcuire in centrul caruia graieste, Soarele Christic si Omul Radiant. 

Incercati o zi intreaga sa va observati gandurile si sa faceti o triere. Cand veniti de la serviciu cu ce ganduri veniti? In ce parte a apartamentului va vine sa va certati si o faceti constant? Ce ganduri se ativeaza cand stati in preajma soacrei? Observati pe ce raze ale vietii sau in ce planuri intrati in vartejuri de ganduri negative. Cultivati discernamantul uitandu-va in sita zilei: aleg sa ma insotesc cu gandul X, emotia Y, fapta Z. Ex: observ ca acest gand l-am luat din conversatia cu sora mea si aleg sa nu ma insotesc cu el sau vad ca am rezonat cu supararea prietenului si ca am preluat-o. Aleg sa ma detasez de acest nor emotional. 

Reamintiti-va scopul pentru care ati venit pe aceasta planeta: Intregirea sau Intoarcerea Acasa sau Indumnezeirea. Va ajuta gandurile pe care le aveti la serviciu si emotiile pe care le cultivati in ultima vreme Ce ati aflat nou despre voi?Cum puteti hrani constant corpul de lumina? 

Atunci cand sufletul se incarca si energeticul se ingreuneaza intram pe spirala descendenta  atragand ganduri din ce in ce mai negre, emotii disonante, fapte neplacute, urat mirositoare. Alunecand sau coborand ne putem intalni cu semanale de alarma, somatizari usoare, boli grave, moartea.

 Pe masura ce ne spalam sufletul in natura, langa un izvor folosind Triunghiul iertarii sau urcand Muntele sau mergand la un duhovnic sau vorbind cu un metaconsilier, vom observa ca vartejul de ganduri-viespii dispare. Curatenia interioara va ajuta sa alegeti inaltator. 

Cand apare un conflict in patratul materiei nu va mai insotiti cu vechile ganduri si emotii generand bucle emotionale, ci urcati pe acoperis, in triunghiul spiritului imbracandu-va frumos cu lumina( prin meditatie-contemplatie-rugaciune) si apoi coborati abordand din nou tema de viata cu ganduri luminoase, sentimente radiante, fapte minunate. Ce observati? Incarcandu-va burduful cu lumina cuvantul  inspirat intarit de duhul blandetii va dezveli  Tema de Viata cu multele ei Daruri si Varful ei de Munte unde se poate ajunge.   Constientizati care este cauza care a declansat furtuna, multumiti, imbratisati-o, acceptati-o. Nodurile emotionale se vor dezlega rapid, lasand lumina sa inunde Clipa. 

Cand nu reusiti stati mai mult intr-un triunghi al spiritului descris de rugaciunea-postul-spovedania sau meditatia-contemplatia-frecventa recunostiintei sau initieri reiki-bucuria de viata -natura practicand autoobservatia. Uitati-va cu blandete la gandurile si emotiile voastre fara sa va judecati sau sa judecati pe careva. Veti simti cum gandurile impure vor pleca surprinse de lumina soarelui christic pe care ati activat-o. 

Si pentru ca gandurile impure au plecat, nu mai apar nici scenaritele mentale, emotionale, existentiale pe care noi le creeam pornind de la un gand negativ pe care l-am atras si apoi l-am cultivat.  Constientizati, acceptati, integrati asezand in centrul acestui triunghi Observatorul. Gandirile sanatoase vor atrage emotii radiante si fapte minunate!!!! Si in acest nou triunghi, omul candva pipernicit de propriile fapte, sparge coaja de ou devenind omul intregit, adultul treimic, inteleptul care radiaza.