Am plecat spre aceasta insula calduroasa…..manata nu de chemare sau dor sau vant al destinului ci doar de bucuria frusta fara moft, acea caldura care clopoteste si care te cheama pe meleaguri frumoase, radiante fara cununa. Samothraki ca insula e simpla, fara fard si operatii estetice….e un pamant cu putine pensiuni insa plin de soare, ape turcoaz, copaci cu chipuri batrane, oameni simpli si caldurosi, munti vii, zvelti, sfatosi, apusuri coplesitoare, talcuitoare.

Cand am ajuns in port la Alexandropolis…..am descoperit ca cele 3 nave care leaga continentul de insula nu mergeau. Ce draguta provocare in postul Sfintei Marii…!!!!Ce era de facut …..decat sa intram in Faca Se Voia Ta!!!Ne-am predat…..cautand solutii. Insa alte variante nu existau….nici alte barci, nici avioane, nici alte rute. Am incercat in fel si chip sa o convingem pe casiera ca avem 5 copiii si ca ei nu pot rezista soarelui, oboselii, drumului( eram dupa 11 ore de mers) 5 adulti si 5 nastrusnici. Lucrurile pareau pecetluite…….nava mica inchiriata care transporta doar oameni era superplina….astfel ca urma sa pierdem o zi poate doua asteptand ca ea sa faca mai multe drumuri si sa ne duca nu se stie cand si pe noi in Samothraki.

Insa ce minune sa descoperi acest oras Alexandropolis…..caruia nu-i vedeam chipul caci doar ne grabeam de fiecare data sa ne imbarcam…..si cafeaua greceasca si iaurtul imbracat in miere si nuci si strazile inguste si colorate…..si textura interioara a grecilor. Un val se ridicase dezvelind ceva si din noi…si din locurile acestea……pe care nu vrem sa le primim daca nu sunt in lista noastra.

Rugandu-ne poarta s-a deschis pe 9 august nu pe 8…..si asa am ajuns pe insula cu chip de copil……un pic zdrentuita, simpla si fara ifose…….unde oamenii vin…nu pentru toalete si nici pentru fite ci doar…pentru aer, plaja, soare, bucurie.

Puritatea, simplitatea, caldura naste bucuria cereasca……o bucurie care nu trebuie cautata in restaurante sofisticate ci pe plajute……desenate de natura sau in sate…..fara machiaj.

Si am ajuns si cateva zile ……am curs…cu ploaia aceasta de maretii simple….insa de luni ne-am dat seama…….ca insula are nevoie de ajutor.

O nava noua care a fost trimisa sa aduca pasageri….s-a intors in Alexandropolis….s-a defectat…..si practic toti turistii care au asteptat cateva zile s-au trezit din nou pe continent…..dupa 6 ore de mers pe ape…..apoi focul a izbucnit pe insula…..din cauza vantului si a arsitei….insa a fost oprit la timp……unii turisti fiind realmente disperati de aceste evenimente dar si de faptul ca nu se pot intoarce in tara….asteapta de cateva zile…..si navele nu merg. E incredibil….cum miezul ne chema chiar si in vacanta…intr-o lucrare bazata pe rugaciune, post si iubire pentru fratii nostri greci si insula lor.

Conectandu-ma am simtit ca insula sufera…..sunt multi oameni care profita de salbaticia ei si beau, se drogheaza, o chinuiesc in fel si chip….trezind forte nevazute care prin foc, vant si cu ajutorul apelor….purifica locul.

Si locul se scutura…..pregatindu-si o noua rochie si altfel de invitati.

Privind cerul….o reflectie imi inunda interiorul……Geea ne cheama in chip nevazut sa-i sarutam picioarele si chipul….oblojind-o, multumindu-i, iubind-o!!!!

Samadhi Tank http://pages.frecventaom.ro/samadhi-tank

Terapie Craniosacrala http://pages.frecventaom.ro/terapie-craniosacrala

Terapie Bowen http://pages.frecventaom.ro/terapie-bowen

Mind MI http://pages.frecventaom.ro/mindmi

Luviom si MindSynergy http://pages.frecventaom.ro/luviom-mindsynergy

SCIO http://pages.frecventaom.ro/scio

Cristaloterapie http://pages.frecventaom.ro/cristaloterapie