Diversele sisteme pe care le-am explorat – reiki, shamanism, vindecare reconectivă, astrologie, yoga, psihologie, terapie cranio sacrală – m-au facut sa inteleg ca eu am propria mea cale care cuprinde elemente din toate aceste sisteme insa nu este nici unul din ele. Am inteles ca fuga dupa informatii este o cautare a mintii care m-a facut sa alerg dupa niste concepte si idei abstracte despre evolutie, timp in care am ignorat cel mai important aspect al acestei realitatii fizice si calea directa spre dezvoltare – propriul corp. Am constientizat ca de fapt primul pas pe calea evolutiei spirituale, primul pas in a fi prezent in aici si acum, primul pas in dobandirea linistei si bucuriei interioare este intelegerea si reconectarea la propriul corp.

Si asta m-a invatat pe mine yoga – cum sa reusesc sa ma reconectez la corp, sa-mi ascult intuitia si simturile, sa traiesc conectata la ritmurile naturale ale corpului, ale naturii chiar daca locuiesc intr-o capitala europeana, inconjurata de tehnologie si traind in ritmul alert al civilizatiei secolului XXI.

Am pornit pe calea yoga practicand in traditia Ashtanga Yoga in primii ani, apoi am introdus in practica mea elemente yin si yang in diverse alte traditii yoga – Iyengar, Kundalini, Vinyasa si Hatha. Treptat am ajuns sa dezvolt un stil propriu de a practica yoga, pe care l-am numit Saidar Yoga, care desi cuprinde elemente din toate traditiile mentionate mai sus, mi-a fost transmita de zeita Isis, si in dezvoltarea caruia am fost ghidata de astrul noptii, al feminitatii si al energiei yin – Luna.

Saidar yoga s-a nascut din nevoia de a dezvolta o practica yoga care sa ma conecteze la divinul feminin, la partea feminina a sursei. Puterea Creatoare este alcatuita din partea yin, latura sa feminina si partea yang latura sa masculina. Saidar reprezinta aceasta latura feminina a Puterii Creatoare, in timp ce Saidin reprezenta latura masculina.

Prin reconectarea la propriul corp, ne reconectam de fapt la Mama Pamant si la ciclurile naturale ale acesteia. Corpul femeilor reflecta cel mai bine aceasta conexiune, functionand in ritmul Lunii, trecand timp de 28 de zile prin diverse etape si tranformari. Deconectarea de la acest ritm natural al Lunii si al Pamantului a dus la dezechilibre ale celor 3 corpuri – fizic, emotional, mental si la multe probleme de sanatate. Scopul Saidar yoga este sa ne ajute sa ne ascultam corpul, sa ne reconectam la ciclurile propriului corp si sa incepem sa avem incredere in propriul corp si in semnalele pe care ni le transmite; sa refacem conexiunea cu Mama Pamant, cu divinul feminin din noi si cu sufletul nostru.

Saidar Yoga are la baza lucrul cu cele 4 elemente – pamant, aer, apa si foc – care guverneaza aceasta lume fizica si stau la baza echilibrului acestei lumi. Orice dezechilibru resimtim la orice nivel – fizic, emotional si mental – reprezinta un dezechilibru pe unul sau mai multe din aceste elemente. Saidar Yoga contine secvente de asane pentru fiecare element, a caror intentie este sa ne dezvolte relatia cu aceste elemente si sa actioneze la nivelul corpului in echilibrarea lor.

Saidar Yoga este experienta mea personala, modul in care eu am inteles sa interpretez si sa aplic tehnica yoga. Ce doresc eu sa ofer este un cadru, pe baza caruia fiecare sa inceapa sa practice, sa-si exploreze propriile limite, sa isi cunoasca mintea si corpul si modul in care cele doua colaboreaza sau nu impreuna. 

De cand incepe acest curs?

Joi, ora 19 00, 26 aprilie.

Unde? In centrul Frecventa Om, str Ronda nr 8 Bis

Pe ce adresa se fac inscrierile? frecventaom@gmail.com