Am vorbit prin ultimele doua articole despre dualitate, alunecarea in lumesc si caderea in materie care sunt generate de triunghiurile cu varful in jos formate din: minciuni-atasamente fata de bani-desfrau sau furie-orgoliu-neacceptare sau impietrire-nerabdare-suparare sau nesinceritate-mandrie desarta-atasment fata de realizari exterioare sau judecata-furie-orgoiu sau alte chipuri cazute care ne pot inaltui din aproape in aproape daca nu suntem prezenti in divinul din noi.

Adeseori goana dupa lumesc atrage dupa sine astfel de capcane ingrosand peretii greselilor noastre, transformand pacatele in dependente si chiar patimi.

Si aceste triunghiuri cu varful in jos pot imbraca si victima si calaul si distantul impietrit. Si in orice rol ati fi uitati-va la felul in care faceti orice lucru fie ca gatiti fie ca faceti dragoste fie ca va intalniti cu o prietena. Ce triunghiuri va anima valsul? Sunteti autentici-integri-iubitori sau falsi-invidiosi-orgoliosi? Uitati-va la propriile voastre ganduri si emotii. Ce s-a activat in voi?

Si cand sunteti casatoriti dar faceti dragoste cu altcineva in astralul inferior sau sunteti manager intr-o companie si amantul este cel mai important client al companiei pentru care lucrati …intrebati-va….cand sufletul va este sfasiat: cum puteti ajunge la varful Intelepciune, varful Iubire si varful Adevar? Si cu post-spovedanie-impartasanie sau cu contemplatie-meditatie-rugaciune veti putea sa va dezbracati de toate intunecimea …pentru a atinge cel mai inalt varf de munte de pe Cale. Nu insa amestecand tocanita cu ciorba sau tocanita cu desertul ci fiind prezenti in totalitate cand mancati ciorba sau cand savurati desertul.

Si daca ati simtit ca v-ati incheiat misiunea cu X sau cu firma Y …… taiati-va ultimele stringuri, refaceti sufletul, asezati-va in banca proprie si abia dupa ce v-ati vindecat….. deschideti-va catre un nou fel de mancare poate o saramura de peste sau o prajitura inspiratoare. Nu e intamplator ca in biserica ortodoxa ni se accepta mai multe casatorii. Mai bine ne retragem trei, cinci, sapte, noua zile si daca dupa postul limpezitor simtim in continuare sa divortam ……sa o facem autentic, sincer, curajos decat sa ramanem intr-o relatie convenabila, tesand pe langa ea amantlacuri, aventuri, povesti murdare.

Lipsa de autenticitate-murdaria sufleteasca-orgoliul sau minciuna-depravarea-meschinaria sau impietrirea-dualitatea-supararea pot impovara 9 generatii balaurul furiei sau capetenia orgoliului sau sarpele depravarii acaparadu-i si pe nepoti si pe stranepoti. Si ceea ce numim repetitii in neam sunt doar niste treceri ale unor duhuri, miasme, entitati de la unii la ceilalti. Si asa insotindu-ne cu uratul cadem si noi si relatia si neamul.

Doar cultivand triunghiurile de calitati si de virtuti putem creste autentic… noi, relatia, intregul neam caci mantuirea nu este individuala ci in Impreuna-Una…si crescand sinceri si frumosi……dam aceasta iubire de adevar, congruenta, integritare si nepotilor si stranepotilor nostri.

Desi e mai simplu sa mergi pe orizontala in viata uitandu-te doar cele lumesti, la ce face celalalt si cum ii merge bine chiar daca este mincinos sau dual, in adevar, doar in verticalitate putem spori, doar verticali putem atinge mai multe varfuri de munti, doar verticali putem accesa Calea, marile daruri, propria poveste.

Si daca va este greu sa va desprindeti de propriile judecati ganditi-va ca viata noastra functioneaza in acord cu legea oglindirii si ca ceea ce este la exterior vine din interior si doar limpezind propriul suflet…. se coloreaza si se lumineaza si viata exterioara.