Am gasit un suflet minunat impletit cu natura, vraciul Ruben. Mai jos sunt cateva intrebari la care acest fiu al naturii, ne-a raspuns. In Muntii Apuseni intr-o casuta micuta casatorita cu muntele alaturi de plante, vorbe sprintare si cantecul pasarilor….am descoperit un chip al povestilor, un solomonar, un intelept al naturii.

Cand s-a activat chemarea aceasta de a vorbi cu plantele?

M-au chemat din nastere. Omul se naste in natura, face parte din ea. O planta cand o tai …o doare. Natura e vie. Totul te simte. Intr-o floare e un univers intreg. Daca stii sa intri intr-o floare, sa te lasi patruns de ea……percepi o lume minunata. Florile te simt. Noi suntem in conexiune in natura de la inceput. Un padurar batran vorbea despre glasul padurii. Bolile au aparut cand omul s-a indepartat de natura, de mama. Oricand insa te primeste ca fiul ratacitor. Dar cand te intorci sa nu rupi florile….sa le iubesti, sa ai sufletul curat, sa le simti.

O domnita imi spuse….nu gasesc fericirea. Care este reteta ei?

Pai ai trecut pe langa ea. Fericirea e formata din lucruri marunte. Inseamna ca nu o sa fii fericita pentru ca nu stii ce este. In lumea moderna fericirea e banul. Omul in viata foloseste 80 din energie pentru bani. Si pentru suflet? De ce-ti sufoci omule sufletul in material? Macar o data pe luna mergi in natura, reculege-te, descarca-te de energia negativa, incarca-te cu frumusete. La mama natura, te umpli cu ceea ce privesti. Dar sa nu vii ca un strain. Sa o simti…si iti incarci bateria pentru luni de zile. Eu am fost indragostit de natura din nastere…..

Sunteti casatorit? Aveti copiii?

Da, am copiii

Ele au acest dar de a vorbi cu plantele? Ele nu au. Trebuie sa te nasti cu bucuria aceasta. Eu am crescut in natura. Exista valva aurului, a plantelor, a padurii. Padurarii se rugau pe vremuri la valva padurii ca sa primeasca dreptul de a taia copacii. Cand s-au lacomit au innebunit. Iti da natura daca ai dreapta masura. Nu abuza de natura, iubeste-o si intelege-o. Caci vaca nu suge de la vitel ci invers. Eram in padure…cu mistretul langa mine sau cu lupul. Si nu m-au atacat. M-au inconjurat dar nu s-au apropiat. Vine se uita si pleaca. Animalul te simte. Iti citeste sufletul. In tot ce faci sa pui …suflet.

Cum recoltati florile?

Cand strangi florile te duci la valva florilor si spui o incantatie. Dar o spui cu tot sufletul. Sa mergi curat la ele nu suparat. Caci te simt. Daca esti suparat…coseste. Nu poti sa fii suparat cand le ei ..le dai din energia ta negativa. Valva florilor este spiritul, zana, duhul speciei. Valvele sunt spiritele. De la stramosii nostri vin aceste denumiri din neolitic.

Ati cules si din cetatile geto-dace? Culeg de pretutindeni. 70-80 la suta le gasesc aici pe langa casa mea. Plantele graiesc, povestesc. Cand intra toporul in padure, semnalul de alarma se duce la 2-3 km. Plantele se inteleg intre ele. Nu trebuie sa distrugem planeta. Mama Pamant ne-a rabdat mult. Dar intr-o zi se poate scutura. Noi suntem mai rai ca paduchii…

Vorbiti cu plantele sau simtiti plantele? Le simt in cuvinte dar si in necuvinte.

Cum dati retete? Planta nu raspunde. Exista valva padurii si mama padurii. Mama padurii cere plata, vama. Padurea are multe puncte energetice. In anumite locuri sunt raiuri si in altele o iei razna. Cand dai banii de vama gasesti locul cel minunat. In anumite locuri nu stiii pe unde sa o iei. Trebuie sa stii sa vorbesti cu padurea si nu abuzezi de ea. Ea iti stie sufletul. Cand vin oamenii, ii simt, asa le dau retetele. In viata poti alege binele sau raul. Atunci cand cultivi raul, te imbolnavesti.

Plantele ii ajuta pe cei rai? Ploaia cand cade din Cer cade si pe pacatosi si pe credinciosi insa doar credinta te vindeca. Trebuie sa crezi ca planta sa faca minuni. Si Dumnezeu lucreaza si dracul. Dar nu dai de greu nu stii sensul vietii. Natura pastreaza echilibrul. Toate religiile sunt create dupa chipul naturii. Omul cand e lovit …nu-si mai revine. Caci iertarea e greu de facut…

Ce rol are gandirea in vindecare?

Vantul, gandul si blestemul merg repede. Blestemul de caine nu ajunge la Cer. Blestemul se intoarce la tine. Gandirea negativa atrage plata. Universul regleaza tot. Platesti cu boala pentru ce ai gandit rau.

Cum ati ajuns la aceasta intelepciune?

Daca de mic ai trait in natura, totul te inspira. Intelepciunea aceasta imi vine de la natura. Trebuie sa dai drumul la suflet sa circule. Sa nu-l pui in tarc. Sufletul e nemuritor. Nu trebuie sa-ti fie frica de moarte.

Cum trebuie sa traiesti?

Nimic nu moare. Sa-ti traiesti viata, sa o traiesti frumos. Totul e posibil. Am avut si deja-vu-uri. In anumite locuri, am mai fost……Toate problemele apar de la creier.

Cum preparati ceaiurile?

Fiecare face rugaciunea cum o simte. Gandeste cu gandul bun cand faci un ceai. Toate vin de la suflet. Faceti si placinta cu suflet. Daca lucrurile sunt facute cu suflet curat ….traiesc….. altfel se naruie. Temelia inseamna suflet curat si credinta. Si eu tin post, ma rog…cand simt. Si postul tot din suflet sa-l tii.

Ce ziceti de acesti virusi? Invetii, chestii artificiale. Totul e ban. N-ati vazut?! Cei vaccinati se imbolnavesc pe rupere. Pai daca distrugi sistemul imunitar…ajungi la alte boli. Cand apare o boala uita-te la cauza. Nici gemenii nu sunt la fel. Cum sa faci un vaccin pentru toti?Nu da acelasi tratament la toti la fel pentru ca apar noi afectiuni. Nu poti sa te uiti la o bucata. Organismul functioneaza ca un intreg. Cauza trebuie tratata.

Ce este viata?

Viata este o calatorie cu trenul. Suferintele sunt garile, bucuriile construiesc drumul insasi. Traieste clipa dar cand traiesti sa traiesti nu cu gandul in zece laturi. Regulile sunt ca si costumele. Toate apartin aceleiasi divinitati.

Sa fiti binecuvantat!!!Va multumim!!! Fie ca iubire, blandetea, intelepciunea sa va sustina in tot si toate!